‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!’
KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve istismar olaylarına tepki göstermek için üniversitenin farklı noktalarına yazılar astı.

Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından yaşanan kadına yönelik şiddet, taciz, aile içi istismar olaylarına dikkat çekmek için üniversitenin çeşitli yerlerine yazılar asarak çağrı yaptı. 2018’in ilk 10 ayında 329 kadının öldürüldüğünü söyleyen Kocaeli Üniversite Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi, kadın cinayetlerinin 14 yılda 4 kat arttığını söyledi; kadınların şiddetin, tacizin, tecavüzün karşısında susumaması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesinin çağrısı şöyle:

Urfa’da 2 kardeş babalarının cinsel şiddetine maruz kaldı. Mahkeme babayı serbest bıraktı. 2 kardeş “Adaletin yerini bulması için hamile mi kalmamız gerekiyor” dedi.
Kocaeli Üniversitesinde yaklaşık 2 ay önce bir kadın öğrenci üniversitede çalışan bir memur tarafından tacize uğradı. Genç kadın somut bir yaptırım olmadığı için CİMER’e başvurdu. Olayın basına yansımasıyla Rektörlük konunun adli makamlarca üniversiteye iletilmediğini ve olayı basından duyduğunu açıkladı.
Şule Çet bir plazanın 20. katından aşağı atılarak öldürüldü. Delillerin karartılmak istenmesine karşın katiller salıverilirken; Şule’nin uyutularak istismar edildiği, cinayetin üstünün örtülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Kamuoyu baskısı ile tutuklanan katiller için hazırlanan iddianamede 39 yıl hapis cezası istendi.
Biz tüm bu yaşananların karşısında susmuyoruz ve adalet arıyoruz. Sesimize ses katmak, dayanışmak, birlikte mücadele etmek için tüm üniversiteli kadınları dayanışmaya çağırıyoruz.


İlgili haberler
KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi cinsel...

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri cinsel istismara karşı yapabileceklerini konuşmak için toplandı.

Cinsel şiddet destek sistemi nerede?

Cinsel şiddete maruz bırakılan kişiler ne yapmalı? Nerelere, nasıl başvurabilir? Kimlerden destek al...

Biz şiddeti konuşurken iki kadın daha öldürüldü!

Biz Antep’te şiddete karşı neler yapabileceğimizi, nasıl bir araya geleceğimizi konuşurken 2 kadın d...