Kadınların 25 Kasım açıklaması Türk milletini ve devletini aşağılıyormuş!
Mardin’de Şahmaran Kadın Platformunun yasağa rağmen yapmış olduğu basın açılamasına madde TCK 301’den soruşturma açıldı! Gerekçe basın metnindeki şiddete karşı kullanılan ifadeler...

Mardin Şahmaran Kadın Platformunun 25 Kasım’daki eylem yasağına rağmen sokağa çıkarak gerçekleştirdiği açıklamadan dolayı Platform üyesi Eylem Ergün hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve “Türk milletini ve devletini alenen aşağılama” iddialarıyla soruşturma açıldı.

Mardin Şahmaran Kadın Platformunun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde gerçekleştirmek istediği eylemler, Artuklu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.

Yasağa “etkinlikler esnasında terör örgütü mensupları veya sempatizanlarının etkinliklere destek verme bahanesi ile bölücü terör örgütü övücü eylemlerde bulunabilecekleri” iddiası gerekçe gösterilmişti.

Ancak yasağa rağmen Karayolları parkında bir araya gelen kadınlar, eylemlerini gerçekleştirmiş, kaymakamlığın kararını da protesto etmişti.

Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi, eylemde açıklama yapan Kadın Platformu Üyesi Eylem Ergün hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve Türk Ceza Kanunu (TCK) 301’inci maddesindeki “Türk milletini ve devletini alenen aşağılama” iddialarıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ergün, TEM Şube’ye giderek ifade verdi.

Kadın örgütlerinin ortak açıklaması olduğunu belirten Ergün, üzerine atılı suçlamaları destekleyecek herhangi bir ifade olmadığını söyledi.

Ardından serbest bırakılan Ergün hakkındaki soruşturmanın akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak.

Şahmaran Kadın Platformu soruşturmaya ilişkin “Basın açıklamasında hepimiz vardık ve var olacağız. Okunan basın metnini illegalize etmeye çalışan eril zihniyeti kınıyoruz. Kadının, dili, dini, ırkı yoktur” dedi.

NE OLMUŞTU?
Platform üyesi Eylem Ergün, soruşturmaya konu olan açıklamada; “evde, işte, sokakta erkek şiddetine karşı durmaya devam ettiklerini” söylemişti.
Ergün, “Kadına yönelik şiddetin ivmesi son yıllarda artmıştır. Taciz ve tecavüz edenler, öldürdükleri kadınlar için ‘intihar etti’ diyenler, soruşturmalardan kurtulmaya çalışıyor. Devlet her alanda kadına yönelik şiddete, haksız tahrik indirimleri ile failleri cezasız bırakarak şiddeti direk ve dolaylı olarak teşvik ediyor” ifadelerini kullanmıştı.
KAYNAK: Mezopotamya Ajansı

İlgili haberler
25 Kasım 2018| Şiddete, eşitsizliğe, sömürüye karş...

Ülkenin dört bir yanında şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı sokaklara çıkan kadı...

Dünyanın dört bir yanında 25 Kasım...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde kadınlar dünyanın her yerinde so...

25 Kasım’ın ardından

Kadınların mücadelesinin öne çıkan vurgularını ve krizin yüküne karşı kadınların mücadelesini Emek P...