İstanbul Aydın Üniversitesi, Muttalip Kutluk Özgüven’in görevine son verdi
İstanbul Aydın Üniversitesi, bir televizyon programında 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ‘mükemmel vücutları’ olduğunu savunan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in görevine son verildiğini açıkladı.

İstanbul Aydın Üniversitesinden yapılan açıklamada Akit TV’deki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili tepki çeken ifadeler kullanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu.  

Açıklamada “Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı Akit TV’deki “Derin Kutu” programında 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etmişti.

Prof. Özgüven’in sosyal medyada büyük tepki toplayan sözleri şöyleydi:

“Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım.”

Dün Üniversitedaha yönetimi tarafından yapılan açıklamada Özgüven’in açıklamaları nedeniyle hakkında hukuki süreç başlatıldığı ifade edilmişti.


İlgili haberler
Öğretim üyesi, Akit TV’de çocuk istismarını savund...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV’de 12-17 yaşın...

Çocuk istismarı azalmadı, biz haberdar olamıyoruz!

İzmir Barosunun açıkladığı verilere göre istismar bildirimleri düştü. Çocukların şikâyet mekanizmala...

Avukat Seda Akço: Çocuklar koruyucu çevreden uzak...

Avukat Seda Akço ile korona sürecinde çocuk istismarını konuştuk: ‘Bir eve kapalı kalmanın çocuklar...