Öğretim üyesi, Akit TV’de çocuk istismarını savundu: 12-17 yaş doğurmak için ideal
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV’de 12-17 yaşın ilk çocuğu doğurmak için ideal olduğunu söyleyerek çocuk istismarını savundu.

Akit TV’deki “Derin Kutu” programında, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.  Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının mükemmel vücutları olduğunu savunup “İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş” dedi.

“Kadın-erkek rolleri ve ilişkiler” konusunun tartışıldığı programda İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, canlı yayında çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalıştı.

Muttalip Kutluk Özgüven’in ifadeleri şöyle:

“13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen ‘10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın’ diyorsun. Süpermen’i bilmem ama süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun, en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun; çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş.”

Öğretim üyesinin ifadelerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Pek çok yurttaş, çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan Muttalip Kutluk Özgüven’i sert şekilde eleştirdi.

Hızla yayılan video İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin de odağı oldu. Tepkilerini Özgüven’in okuldan atılması etrafında birleştiren öğrenciler, üniversitenin sosyal medya hesapları altında görüşlerini ifade ettiler.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Aydın Üniversitesi, Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in sözlerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada “Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.


İlgili haberler
Çocuk istismarı azalmadı, biz haberdar olamıyoruz!

İzmir Barosunun açıkladığı verilere göre istismar bildirimleri düştü. Çocukların şikâyet mekanizmala...

41 günde 178 çocuk istismarı vakası için avukat gö...

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, ‘Evde kal’ çağrısının yapıldığı 10 Mart-20 Nisan arasında cin...

Esenyalı Mahallesi’nden kadınlar: Korona fırsatçıl...

Esenyalı Mahallesi’nde yaşayan kadınlar korona fırsatçılığı yapıp çocuk istismarından hükümlü olanla...