İller farklı şiddet aynı: Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet durmuyor
Emine Bulut’un boşandığı eşi tarafından canice öldürülmesine tepkiler büyürken kadın cinayetleri de sürüyor.

Kırıkkale’de Emine Bulut’un eşi tarafından canice öldürülmesine tepkiler büyürken kadın cinayetleri de sürüyor. Bu kez kadın cinayeti haberleri Konya ve Mersin’den geldi, iki kadın da boşanmak istedikleri eşleri tarafından katledildi. Zonguldak’ta ise kayınbiraderinin baltalı saldırısına uğrayan kadın yaralanırken, saldırgan serbest bırakıldı. Adana’da ise bir kişi şiddet uyguladığı için kendisinden ayrılan kız arkadaşının ağabeyini vurarak ağır yaraladı.

EŞİNİ BAŞINDAKİ EŞARPLA BOĞDU

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Alaaddin Karasu, boşanmak isteyen eşi Gülsüm Karasu’yu, başındaki eşarpla boğarak öldürdü. Cinayetin ardından polise teslim olan Karasu’nun söylediği adrese giden ekipler Gülsüm Karasu’nun cansız bedenini buldu. Alaaddin Karasu’nun sorgusu sürüyor.

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Mersin’in Erdemli ilçesinde ise Hasan G. boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşe G’yi pompalı tüfekle ağır yaraladı. Eşi Ayşe G’nin işlettiği bakkala giden Hasan G. pompalı tüfekle eşine ateş etti, ardından da aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan Ayşe G. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
KIZ ARKADAŞININ AĞABEYİNİ YARALADI

Adana’da, Mahsun Ü, kendisinden şiddet gördüğü için ayrılan kız arkadaşı Derya A’nın ağabeyi Bilal A’yı sokak ortasında tabancayla sırtından vurarak, ağır yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan Mahsun Ü. ve babası Mahmut Ü, adliyeye sevk edildi.

7 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ
İstanbul’da dini nikâhlı eşinden, ayrılarak Ardahan’a giden ablası C.Y’yi, bıçaklayarak ağır yaralayan Yusuf Y, tutuklandıktan 7 ay sonra tahliye edildi. Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada abla C.Y. kardeşinin pişman olduğunu belirterek “Vurduktan sonra pişman oldu. Şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme heyeti, Yusuf Y’yi tahliye etti.
‘SONUM EMİNE BULUT GİBİ OLACAK’

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Gökçetabaklar köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Leyla Köse, kayınbiraderi S.O.K’nin baltalı saldırısıyla ağır yaralandı. Olayın ardından saldırganın adliyeye sevk edilmeden serbest bırakıldığını söyleyen Leyla Köse, “Bana bunu yapan elini kolunu sallayarak geziyor. Sonum Emine Bulut gibi olacak” dedi.

KIZININ EVİNE SIĞINDI
Korkusundan kızının evinde kalmaya başlayan Leyla Köse, saldırganın serbest bırakılmasına tepki göstererek şöyle dedi: “Evimiz yan yana. Bizi rahatsız ediyordu. Eşimle ben, şikayetçi olduk. Bana fiziksel ve cinsel tacizde bulunuyordu. Şikayet ettiğimde ‘Kanıtın var mı?’ diyorlar. Bana bunu yapan kayınbiraderim elini kolu sallayarak geziyor. Sonum Emine Bulut gibi olacak. Savcı bırakıyor. Kadınların artık sesi duyulsun. Evime gidemiyorum. Kızımın evine sığındım.” Turgut Köse ise kardeşi hakkında daha önce karakola ve savcılığa şikayet dilekçesi verdiklerini anlatarak, “Biz kaç gündür eve gitmiyoruz. Ben köye gitsem ne olacak şimdi? Köyde geziyormuş. Serbest kaldı. Cezasını bulmasını istiyorum” dedi.
DENİZLİ’DE BİR KADIN AYRILIK AŞAMASINDAKİ ERKEK TARAFINDAN BIÇAKLANDI

Denizli’de 2 çocuk annesi Hafize K. (23) ayrılma aşamasında olduğu eşi tarafından sokak ortasında 3 yerinden bıçaklandı. Olay yerinden kaçan şahıs polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay, Denizli’nin Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi’nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Hafize Kurban 5 yıldır evli olduğu ve yaklaşık 1 haftadır ayrılma aşamasında olduğu eşi Uğur K. (24) ile evlerindeki eşyaların taşınması sırasında tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Uğur K., iddiaya göre yanında getirdiği bıçak ile Hafize K'yi koltuk vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını olay yerindeki ilk müdahalenin ardından tedavi etmek üzere Pamukkale Üniverseti Hastanesine götürdü. Kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından kaçan Uğur Kurban ise kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı Denizli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KIZININ YANINDA VURULAN KADIN YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
Arnavutköy’de evinde temizlik yaptığı sırada 6 yaşındaki kızının yanında başından vurularak ağır yaralanan Tuğba Anlak (30) hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili hastane önünde açıklama yapan aile ise yetkililerden destek bekliyor.
Eşinden ayrıldıktan sonra 6 yaşındaki kızıyla Antalya’dan İstanbul’a gelen Tuğba Anlak (30), 31 Temmuz akşamı Arnavutköy’de yeni taşındığı evinin temizliğini yaparken kızının önünde başından vurularak ağır yaralandı. Kendisiyle arkadaşlık kuran Murat Uslu tarafından vurulan genç kadın 28 gündür yaşam mücadelesi veriyor.


‘YASALAR UYGULANSIN, KADINLAR YAŞASIN’
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, kadın cinayetlerine her gün bir yenisinin eklendiğine dikkat çekerek “2019 yılının ilk 7 ayında 245 kadın öldürüldü. Ülkemizde her 10 kadından 4’ü kendini güvende hissetmiyor” dedi. Şiddetten uzak bir hayat için devlete bütünlüklü bir önleme, koruma, kovuşturma ve politika geliştirme yükümlülüğü getiren İstanbul Sözleşmesi ve şiddet uygulayanlara uzaklaştırma, yakın koruma gibi tedbirleri düzenleyen 6284 sayılı Yasa’nın ülkemizde etkin olarak işletilmediğini belirten Şahin “Kadınların artık ‘Ölmek İstemiyorum’ çığlıklarına ses verilmeli ve kadınları yaşatacak önlemler hayata geçirilmelidir” dedi.


İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Suçluyu savcı, savcıyı medya korudu

Babası tarafından öldürülen Yiğitcan T.’nin annesi çocuğunun göz göre göre öldüğünü, polisin ve savc...

Haberin öznesi ‘kadının’ medyadaki yeri: Anne, eş,...

Medyada kadınlar özne olarak değil, toplumsal cinsiyet rolleriyle yer bulabiliyor. Haberlerde kadınl...

Medya tık almak için şiddeti yeniden üretiyor

Faili koruyup kollayan, tık almak için tecavüze uğramış kadının fotoğraflarından galeri yapan, istis...

Medyanın yeri, erkeğin yanı

Bir kadın bir erkek tarafından tacize uğruyor, fakat bizim gördüğümüz tek şey olayın içindeki erkekl...

Kadın cinayeti davalarında yargının durumu

Nevin Yıldırım kararı nasıl değerlendirilmeli? Mahkeme Name Öztürk için ne diyecek? Kadın davalarınd...

Kadınlardan kadın cinayetlerine tepki: Adalet sağl...

Eyüp Güzeltepe Mahallesi pazarında mikrofonumuzu uzattığımız kadınlar Emine Bulut’un öldürülmesine v...