Bir kadın cinayetinin ardı
Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış ve hayatını kaybetmişti. Hatice Çelik de Şengül Öğretmen de aynı şiddetin kurbanı oldu.

Hatice Çelik... Bu isim size bir yerden tanıdık geldi mi? Hatice Çelik de eşi tarafından öldürülen binlerce kadından sadece birisi.
Bir çocuk annesi, Hatice Çelik, daha otuzlu yaşlarını yaşarken eşi tarafından evinin balkonundan atıldı. 15 gün hastanede yoğun bakımda kalan Hatice maalesef bir isim olarak birçok kadın gibi, eşi tarafından öldürülen kadınlar listesine eklendi. Hatice’nin davası halen devam ediyor ve eşi tutuklu olarak yargılanıyor.
Hemen hemen tüm kadın cinayeti dosyalarında olduğu gibi, cinayetin yaşandığı anda sadece öldürülen kadın ve şüphelinin olması, yargılaması yapılan cinayet, maalesef tek bir kişinin anlatımı üzerinden aktarılmaktadır. Ki bu kişi de zaten sanık olarak yargılanan eştir. Dolayısıyla, karşısında olayın farklı bir anlatımının olamayacağını bilen sanık da bunu kendi lehine ustaca çeviriyor. Örneğin, eşini öldüren bir adam yargılamada eşinin kendisini yataktan attığını söylemiş ve cezasında haksız tahrik indirimi uygulanmıştır. Ya da başka bir davada, “Benim erkekliğime laf etti” gibi bir gerekçe ile. Hemen tüm sanıklar, karşılarında olayın aksini anlatabilecek bir kadın olmadığı için, böyle bir şüpheli durum ortaya koyup, cezada indirim almaktadır.

İNDİRİM ALMAK İÇİN SÖYLENEN YALANLAR, ATILAN İFTİRALAR...
Bu durum Hatice Çelik’in eski eşinin yargılandığı davada da değişmedi. 34 yaşında, hemşire olarak çalışan, bir çocuk annesi, hayatına dair planları olan, çevresinde sevilen ve neşe dolu biri olarak tanınan bir kadının kendini öldürdüğünü söyledi sanık. Ancak, olaydan önce ve sonra yaşananlar, olayın sanığın beyanı gibi olmadığını gösteriyor. Hatice’nin eski eşinin kendisinin cep telefonuna “Seni öldüreceğim” şeklinde birden fazla tehdit mesajı gönderdiği için yargılandığı davada mahkeme, sanığa ceza verdi. Hatice, eşi ile boşanmak için 11 Nisan tarihinde aile mahkemesine bir dilekçe ile başvurdu. Boşanma davası için başvurduğunun ertesi günü gece saat 22:00 sıralarında olay gerçekleşmiş ve olayın üzerinden daha bir saat geçmeden dava dosyasına da konulan tutanak ile, Hatice’nin eşinin komşusuna, “Bıçağı al”, “Cam kırıklarını temizle” “Hallet orayı” gibi mesajlar gönderdiği ortaya çıkmıştı. Sanığın, “Öyle olmadı, böyle oldu” savunmasının her durumda gerçeği yansıtmayacağını gösteren kanıtlar bunlar. Kaldı ki, sanığın kimlik bilgileri dışında doğruyu söyleme gibi bir yükümlülüğü yoktur yasal açıdan.
Dava halen devam ediyor ve önümüzdeki günlerde karar duruşması yapılacak. Hatice de, öldürülen birçok kadın gibi davadan adalet bekliyor. Onun adına konuşan kadınların mücadelesiyle, çabasıyla.

BULGU VE TANIKLAR CİNAYETİ GÖSTERİRKEN, KOCA 'İNTİHAR ETTİ' DEDİ
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 13 yıldır hemşire olarak çalışan 1 çocuk annesi Hatice Çelik, boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik tarafından 3. katın balkonundan bıçak tehdidi ile atılmıştı. 12 Nisan gecesi gerçekleşen olayın ardından Çelik, kaldırıldığı hastanede iki hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan Mehmet Çelik hakkında ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, katilin Hatice Çelik’i bıçak tehdidi ile zorla balkondan attığı, ardından da olaya intihar süsü vermeye çalıştı iddianamede yer almıştı. Bulgu ve tanıklara rağmen katil koca Hatice Çelik’in intihar ettiğini söylemeyi sürdürdü. Hatice Çelik’in duruşması 14 Haziran Çarşamba günü saat 14:00’te gerçekleşecek.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Kadınlar Şengül Karaca için yürüdü

Kadınlar, sevgilisi tarafından öldürülen Şengül Karaca için yürüdü. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” d...

Avukatınız Cevaplıyor; Eşim tarafından cinsel sald...

Birçok kadın kocası tarafından cinsel saldırıya maruz kalıyor. Bunların bir çoğu gizli kalıyor. Peki...