Hasret Tutal'ın ailesi dayanışma bekliyor: 'Kaza' deyip dosyayı kapatabilirler
Bekir Gülel tarafından katledilen Hasret Tutal’ın ailesi, Gülel’in olayı “kaza” diyerek kapatma kaygısını yaşıyor.

Urfa’nın Karaköprü ilçesinde 7 Ekim’de Bekir Gülel, 26 yaşındaki Hasret Tutal’ı ateşli silahla katletti. Olayın ardından gözaltına alınan Bekir Gülel, “kazara oldu” savunmasında bulundu. Gülel, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyarbakır’da yaşayan ailesi tarafından cenazesi alınan Hasret Tutal, Ergani ilçesinde defnedildi.

Bir süredir Bekir Gülel’den sistematik şiddet gören Tutal, Gülel’den ayrılmak istiyordu. Ancak Gülel, kendisinden ayrılmak isteyen Tutal’ı önce tehdit etti, ardından son 1 ay içinde defalarca şiddet uyguladığı Tutal’ı katletti.

Bekir Gülel tarafından katledilen Hasret Tutal’ın ailesi, varlıklı bir aileye mensup olan Gülel’in olayı ‘kaza’ diyerek kapatmaya çalıştığını ifade etti. Hasret’in sistematik şiddet gördüğünü, tehdit edildiğini söyleyen Tutal ailesi başta kadın örgütleri olmak üzere hukukçulara çağrı yaparak failin en ağır cezayı alması için dayanışma beklediklerini söyledi.

BAŞINDA DARP İZLERİ VARDI

Anne Hediye Tutal kızının katledilmeden önce işkence gördüğünü söyledi. Kızı Tutal’ın sırtında ve başında darp izleri olduğunu söyleyen Anne Tutal, failin ‘kazara oldu’ savunmasının aksine kızının hedef gözetilerek katledildiğini söyledi. Failin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele edeceğini söyleyen Anne Tutal “Elimden gelen her yere, her kuruma başvuru yapacağım. Kendi ellerimle kızımı yıkadım. O günü hiç unutmayacağım” ifadesinde bulundu.

Tutal’ın kardeşi Elanur Gonca Özbey, “Ablamı sürekli evlilik vaadiyle oyalıyordu. Ablam ayrılmak istediğini söylediğinde önce onu bir süre tehdit etti. Sonra sürekli şiddet uyguluyordu ve sonunda öldürdü” dedi. Ön otopsiye göre ablasının sol ense tarafından vurulduğunu söyleyen Özbey, “Bazı medya organları olayın ‘kaza’ olduğunu yazmış. Fakat kaza değil. Bekir, şiddete meyilli bir kişiydi. Bu kişi Urfa’nın ileri gelen zenginlerinden biri. Parası ve gücünü kullanarak olayın üzerini kapatabilir. Şu an dosyada gizlilik kararı var” diyerek kaygılarını aktardı.

DARBETTİĞİNİ KABUL ETMİŞ

Gülel’in ablasına fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını söyleyen Tutal’ın bir diğer kardeşi Şeymanur Tutal ise “Ablama şiddet uygulayıp telefonuna el koymuştu. Ben Bekir’e mesaj atıp ablama nasıl böyle bir şey yaptığını sordum. Bekir, ‘Benim için hataydı’ diyerek darbettiğini kabul etti. Mesajlar bende hâlâ duruyor” dedi.

Tutal ailesi başta kadın örgütleri olmak üzere hukukçulara çağrı yaparak, failin “gücünü” kullanarak olayın üzerini örtmesine engel olunmasını istedi.

Kaynak-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Yoksul AKP’li kadının hayatında adalet de kalkınma...

‘Ülkede her şey güzel, açım diyen yalan söylüyor' diyen kadına yine kadınlar cevap veriyor. Sahi bu...

Katledilen Yabaşkul’un annesi: biz adalet bekliyor...

Daha önce evli olduğu kişi tarafından öldürülen Büşra Yabaşkul’un annesi Zuhal İnce: Biz adalet bekl...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...