GÜNÜN İLKİ: Okuma yazmayı öğrenen kadınlar ilk imzalarını çocuk istismarına karşı attı
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde okuma yazma kursuna gelen ve okuma yazmayı öğrenen kadınlar, ilk imzalarını çocuk istismarına karşı attı.

Meclis'e getirilmek istenen çocuk istismarında evlilikle af yasa tasarısına karşı kadınların tepkisi gün geçtikçe büyüyor. Tuzluçayır Kadınları dayanışma Derneği’nde okuma yazma kursuna gelerek okuma yazma öğrenen kadınlar ilk imzalarını istismarın affedilmesine karşı attı.
Emek Partisi Ankara İl Örgütü’nün Şubat ayı itibariyle başlattığı çocuk istismarının evlilikle affedilmesine karşı başlattığı kampanyaya imzalarını “Yeter artık” serzenişi ile veren kadınlar, “Bunlardan her şey beklenir. Yeter artık biz de gidelim Meclise. Hatta imzaları biz götürelim” dedi.

OKUMAYA YERDE BULDUĞU DERGİYİ YIKAYIP KURUTARAK BAŞLADI
Okuma yazma kursu için derneğe bir yıldır da birkaç gündür de gelen kadınlar var. Kimi evlatlık verildiği için okula hiç gidememiş, kimi “Kızlar hiç okula gider mi” diye gönderilmemiş. 65 yaşındaki Gürcü Abla ise okumaya, yerde bulduğu dergiyi yıkayıp kurutarak başlamış. Okumayı, dergideki yazıları okuya okuya öğrenene Gürcü Abla, yazmayı öğrenmek için ise derneğe geliyor ve kampanyayı imzalarken istismara karşı katkı sunduğunu düşündükçe gözlerinin içi gülüyor.

İlgili haberler
Çocuk istismarına affı engellemek için kapı kapı d...

Ankara Batıkent’te kadınlar çocuk istismarına karşı kapı kapı dolaşarak imza topluyor, ayrıca kadınl...

GÜNÜN DİKKATİ: Çocuklara cinsel saldırı korkunç bo...

2019 yılında İstanbul Barosu, cinsel istismara maruz kalan 2 bin 562 çocuk için avukat görevlendirdi...

İktidarın kadın ve çocuk politikaları kaygıyı artı...

Çocuk istismarına karşı kampanya yürüten Emek Partisi Ankara İl Örgütü: İktidarın kadın ve çocuk pol...