Genel-İş 2 No’lu Şube, kadın komisyonu için ilk adımı attı
İzmir’de Genel-İş 2 No’lu Şube, kadın komisyonu için hazırlıklara başladı. Kadınlarla birlikte bir araya gelen Genel-İş 2 No’lu Şube, kadın komisyonu için ilk adımı attı.

Türkiye’de 43 şubeye sahip olan Genel-İş, ilk defa kadın komisyonu oluşturmak için bir araya geldi. Birçok gündemi ele alan kadınlar özellikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de güçlerini birleştirerek yoğun çalışma yürüteceklerini belirtti.

Ayrıca 3 Nisan 2020 tarihinde daha geniş bir toplantı ile bir araya gelecek olan kadınlar, mücadele ve örgütlenme çağrısı yaptı.

‘OMUZ OMUZA VEREREK SESİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’
Genel-İş 2 No'lu Şube Mali Sekreter Zeynep Zarıçlar, “2 Nolu şubenin örgütlü olduğu İZENERJİ AŞ’de kadın sayımız 1020’ye ulaştı. Fakat örgütlü mücadele içerisinde bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda varız. Yıllardır ezilen, şiddet gören, öldürülen kadınlar olarak gücümüzün farkında değiliz. 2019 yılında 474 kadın çeşitli bahanelerle öldürüldü ve ne acıdır ki biz bu olaylarda sadece sosyal medyadan paylaşımda bulunup ertesi gün unuttuk. Buradaki ilk amacımız kadınların sesi olmak” dedi. Özellikle her alanda, iş yerlerinde, mahallelerinde sıkıntı yaşayan her kadınla bir araya gelerek eğitimler, paneller, söyleşilerle de emekçi kadınlar ile dayanışma içinde olmak istediklerini belirten Zarıçlar, “Omuz omuza vererek sesimize ses katacağız. Bugün bunun için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu anlamda destek veren yönetim kurulumuza, temsilci arkadaşlarımıza ve genel merkezimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlgili haberler
8 Mart’a giderken kamu emekçisi kadınlar

Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu’yla kamu emekçisi kadınların durumunu, taleplerini, yaklaşan 8 M...

Tuzluçayır kadınları 8 Mart’a hazır

9 senedir gitgide büyüdük. Geçen sene bin kişiyle yaptığımız etkinliğimiz, bu sene daha kalabalık ge...

Halı sahadan, 8 Mart alanlarına çağrı

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi halı maçında bir araya geler...