Genç kadınlar taleplerine kendi gazetelerinde yer verdiler: Güvenli kentler, nitelikli barınma
Görükle Kültür Sanat Platformundan kadınlar, kendi gazetelerini yaptılar, kendi sorunlarına yer verdiler.

Bursa’da Görükle Kültür Sanat Platformu, Ekmek ve Gül editörlerinden Sıla Altun ve Elif Turgut ile interaktif haber atölyesi düzenledi. Görükledeki genç kadınlar kendi gazetelerinde kendi sorunlarına yer verdi.

Üç farklı grup olarak kendi gazetelerinin ilk sayfalarını yapan genç kadınlar, gazetelerinin isimlerini, manşetlerini yaşadıkları sorun ve taleplerini yazarak, çizerek anlattılar.


Gazete isimlerini Kadın Spotu, Biz Gazetesi ve Asıl Aydınlık olarak seçen kadınlar, manşetlerine “En Güvenli Şehir Bursa ise Biz Başka Bir İlde Miyiz?”, “Sokakları Kadınlara Bırakın da Azıcık Göbek Atalım Ya” ve “Özak İşçisi Umudumuz Oldu” başlıklarını taşıdı.

Bu atölyeden en çok öne çıkan Görükle’de yaşayan kadınların güvenli bir kent ihtiyacının aciliyetiydi. Gruplardan biri, bir haberinde “Okurken çalışmak zorunda mıyız, çalışırken tacize uğramak zorunda mıyız?” diye sorarken, diğer gazetenin haberinde “Bu sistem bizi okurken çalışmak zorunda bırakıyor” denildi. Aynı zamanda KYK yurtlarının iş çıkış saatleri yurdun kapanma saatini geçiyor diye yemek hakkı elinden alınan öğrencinin haberine yer verdiler. Kadınlar haberlerini hazırlarken ne kadar ayrı yerlerde olsalar da gördüler ki sorunlar ve talepleri aynı. Zira kadın hijyen ürünlerinden cilt bakım ürünlerini, spor yaparken uğradıkları mobbingden tarla işçisi kadınların uğradığı tacizi, üç aydır Özak Tekstil önünde direnen işçilerden direnişin simgesi Funda Bakış’ın belediye başkanı adaylığını, umudu, direnişi gazetelerinde öne çıkardılar.


Ardından haberlerini sunan kadınlar, “Biz bu sorunları yaşıyoruz ama nasıl çözeceğiz?” sorusuna yanıtı da dayanışma ile verdiler. Aynı zamanda Görükle Kültür Sanat Platformu 3 Mart’ta yapacakları “Güvenli Kampüs, Güvenli Semtler” etkinliğini duyurdu ve 8 Mart’ta alanlarda dayanışma çağrılarını yineledi.

Genç kadınların yaptığı gazeteleri detaylı incelemek için TIKLAYIN

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Öğrencilerin Görükle sınavı

40 bine yakın Uludağ Üniversitesi öğrencisinin yaşadığı Bursa’nın Görükle köyündeki yaşamı öğrencile...

Görükle’de taciz son bulana dek...

Uludağ Üniversitesi öğrencisi kadınlar, çalıştıkları kafelerden yaşadıkları sokağa kadar hemen her y...

Görükle’de taciz ve şiddet son bulsun diye...

Gece geç saatlere kadar çalışıp eve kendimizi attığımızda ardımızda neler mi bırakıyoruz? Patron ve...