Flormar’a bir tepki de Ezgi Mola’dan
‘Ben işçi çocuğuyum’ deyip sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerine destek veren Aslıhan Gürbüz’den sonra Oyuncu Ezgi Mola’da Instagram hikayesinden Flormar’a tepki gösterdi.

Sendikalaştıkları için işten atılan ve 18 gündür Gezbe’deki fabrika önünde direnen Flormar işçilerine bir destek de Ezgi Mola’dan geldi. Daha önce sosyal medya hesabından işçileri attığı için Flormar yetkililerine tepki gösteren Aslıhan Gürbüz’den sonra Oyuncu Ezgi Mola da sosyal medyadan Flormar işçilerine destek verdi. Flormar’ın bağlı olduğu Kosan Kozmetik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin açıklamasını da paylaştı. Ezgi Mola işçilerin atılmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

Flormar, sırf sendikalı olduğu için 115 kadın işçiyi İŞTEN ATMIŞSIN YA, senden çöp alacağıma gider rakip markalardan alırım iyidir, o kadınlara işlerini geri verip özür dile, mazlumun ahı yerde kalmaz, çıktığın gibi bitersin o ahlarla. Arkadaşlar almayın ürünleri, o kadınlara yazık değil mi!


Aslıhan Gürbüz’de Instagram hikayesinde paylaştığı mesajda “. İşçi çocuğuyum ben, işten çıkarılmayı da sendikayı da grevi de lokavtı da bilirim.” demişti. Aslıhan Gürbüz’ün paylaşımı da şöyle: “İşçilerinizi (%80’i kadın) sendikaya üye oldukları için işten çıkardığınız doğru mudur?? Kadına yönelik kozmetik ürünü üretirken kendi işçisini Ramazan’da işten atan, üstelik de bunu sırf sendikaya üye oldular, atılan arkadaşlarına el salladılar, destek oldular diye yapıyorsan @flormarturkiye olarak, bu konuya hassasiyet gösterecek tüketicinin boykotunu da hak ediyorsun.
Sen neden dert edindin bu kadar derseniz. İşçi çocuğuyum ben, işten çıkarılmayı da sendikayı da grevi de lokavtı da bilirim. Gerçekten bir haksızlık var ise tüketici olarak boykota gitmek isterim. Gerçekten işçilerin hakkı yeniyor ise firmanın ürünü almamak ile ıslah edebilirim, bu da benim hakkım. Umarım gerçekler çıkar.
“Ben yapılan duyurunun resmiyetine ve gerçekliğine pek itimad etmedim. Gerçekten bilen, açıklayacak olan var mı! Petrol-İş Sendikası açıklama yapmış mı?” demiştir
İlgili haberler
Flormar direnişi dikenli tellere rağmen sürüyor

Flormar işçilerinin direnişi devam ediyor. Son olarak direnişteki işçilerle fabrikada çalışmaya deva...

FLORMAR İŞÇİSİ SELDA KUŞÇU: İşçiden yana olmayana...

AKP üyesi Flormar işçisi: Onlar işverene bu kadar destek çıkmasalardı patronlar işçiyi bu kadar ezem...

GÜNÜN ÇİZİMİ: #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir

Çizer Aslı Alpar'dan #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir çizimi... Sizce de çok güzel değil mi?

Flormar’a kadın başkandan destek: Değiştirecek güç...

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan direnişteki Flormar...

Flormar’ın işçisi, Erdoğan’ın çantası, Liverpool’u...

Sürekli kazanmanın, kazanmanın getirdiği küstahlık ve terbiyesizliğin, herkese yukarıdan bakmanın bi...

Flormar ve diğerleri... Kadın dostu maskenizi alaş...

Kadınların, farklı mücadele alanlarını birleştirme zorunluluğunu, zorluğunu ve başarısını gösteren b...