Emine’nin katiline ağırlaştırılmış müebbet
Uzaklaştırma kararına rağmen sürekli taciz ettiği Emine Kuru’yu tüfekle öldüren Feridun Gezer’e ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde geçtiğimiz yıl 9 Ekim’de Emine Kuru’yu av tüfeği ile öldüren Feridun Gezer’in davası görüldü. Katil Feridun Gezer’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Emine Kuru’nun eski eşinin ortağı ve aynı zamanda Emine Kuru’nun komşusu olan Feridun Gezer, Emine Kuru’yu sürekli taciz ediyordu. Kuru, mahkemeye başvurmuş ve uzaklaştırma kararı verilmişti. Ancak uzaklaştırma kararına rağmen Emine Kuru’yu çalıştığı tarlada av tüfeği ile vurarak öldürmüştü. Bugün karar duruşması görülen davada Feridun Gezer tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.
Duruşma öncesi Burhaniye Adliye binası önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Adalet İsteyen Kadınlar ve Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması üyeleri basın açıklaması yaparak kadın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmaları istedi.



İlgili haberler
Pınar'ı 'namus' diyerek infaz ettiler

Balıkesir Altınoluk’ta geçtiğimiz hafta bir kadın cinayeti yaşandı. 22 yaşındaki Pınar kocası tarafı...

Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Esra için adalet

Balıkesir’de kadınlar, boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem için adalet istedi.