Adil Ş’ye istismardan 235 yıl ceza istendi
İzmir’in Menemen ilçesindeki bir ilkokulun vekil müdürü Adil Ş. 6 kız çocuğunu istismar etmişti. Davanın 12. celsesinde savcı, okul müdürünün 235 yıl hapsini istedi.

Menderes'te öğrencilerine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan öğretmene 235 yıl hapis cezası istendi. Yaklaşık 4 yıl önce yaşları 7 ile 11 arasında değişen 6 öğrencisine ‘Cinsel içerikli film izlettiği’ ve ‘İstismarda bulunduğu’ için 102 yıl hapsi istenen 66 yaşındaki Adil Ş’nin yargılandığı davanın 14’üncü duruşması İzmir Adliyesi 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Cinsel istismar, öğretmen Saadet Özkan’ın çabalarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.
Mahkeme heyeti bir önceki duruşmada adli tıp kurumunun çocukların ruh sağlığının bozulduğuna dair gönderdiği rapora ilişkin, ruh sağlıklarının ‘Kalıcı’ bozulup bozulmadığına dair tekrar istenen raporda ise, çocukların ruh sağlıklarında ‘kalıcı’ bozulma olduğu belirtildi. Sanık Adil Ş. Adli Tıp Genel Kurulu tarafından gönderilen raporları kabul etmediğini söyleyerek, çocukları bıraktığı zaman psikolojik sorunları olmadığı ve kendisinin böyle bir eylemi olmadığını, bu yüzden çocukların psikolojisini bozmuş olmayacağını iddia etti. Sanık ayrıca iddianamenin paronayak bir şekilde hazırlanan bir kurgu olduğunu savundu. Sanık avukatı da Adli Tıptan gelen raporların bilimsel olmadığını iddia etti.

ÇOCUKLARIN RUH SAĞLIĞI ‘KALICI’ OLARAK BOZULMUŞ
Daha sonra söz alan müşteki avukatları, sanığın cezaevinden mağdurlara mektup göndererek psikolojik şiddet uygulamaya devam ettiğini söyledi. Gelen raporlarda çocukların ruh sağlığının kalıcı olarak bozulduğunun netleştiğini ifade eden müşteki avukatları, sanığın üstüne atılı sucu işlediğinin sabit olduğu gerekçesi ile indirim olmadan cezalandırılmasını talep ettiler.
Savcı sanığın çocuklara cinsel istismarda bulunduğunun gelen raporlar doğrultusunda kanıtlandığını söyledi. "Cinsel istismar ve müstehcen görüntü izletmek" suçlarından kuvvetli suç unsurunun ortada olmasından kaynaklı ceza almasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti ise ara kararında sanığın tutukluluk halinin devamına, savunma için süre verilmesine karar verdi. Dava 13 Temmuz 2017’ye ertelendi.

‘SUSMAYALIM, HAYKIRALIM’
Davaya kadın örgütleri de destek verdi. O dönem çocukların öğretmeni olan ve olayı açığa çıkartan Saadet Özkan, 4 yıldır mücadele ederek kararın çıkmasını beklediklerini söyledi. Çocuklara yapılan cinsel istismarın araştırılması, önlenmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması için Meclisin yasa çıkarması gerektiğine dikkat çeken Özkan, "Meclisin bu çağrımızı duyup, çocuklara yapılan bu insanlık dışı korkunç durumun önüne geçmesini istiyorum. Çaresiz çocuklara çare olalım. Susmayalım haykıralım. Adalet istiyorum" diye konuştu.


İlgili haberler
İstismar ettiği öğrenciyi cezaevinden tehdit etti!

Sistematik olarak kız öğrencileri istismar eden öğretmen, istismar ettiği öğrenciye kaldığı cezaevin...

İstismar davasına Saadet Öğretmen’den çağrı var

6 çocuğun okul müdürü tarafından cinsel istismara maruz kaldığı olayın davası 25 Mayıs’ta görülecek....

Şiddete karşı direnen Dilber, şimdi kendi işini ya...

Dilber şiddete karşı direnmiş bir kadın. Kadınların özgürlüğün kendi elinde olduğunu düşünüyor ve o...