İstismar ettiği öğrenciyi cezaevinden tehdit etti!
Sistematik olarak kız öğrencileri istismar eden öğretmen, istismar ettiği öğrenciye kaldığı cezaevinden mektup yazdı, ‘Çabuk bu yanlışı düzeltin’ diyerek öğrenciyi tehdit etti!

İzmir Menemen’de bir köy okulunda gerçekleşen istismarı Saadet öğretmen ortaya çıkarmıştı. 22 yıl boyunca aynı okulda görev yapan müdür Adil Ş, yaşları 6 ile 11 arasında değişen kız öğrencileri sistematik olarak istismar etmişti. Bu olay ancak 2014 yılında ortaya çıkmıştı. Geçmişte o müdürün öğrencisi olan çocuklar büyümüş ve bazıları kendi çocuklarını da aynı okula göndermek zorunda kalmıştı. Olayı deştikçe korkunç gerçekler ortaya çıkıyordu. Saadet öğretmen okulda yaşananları fark edip, çocukların yaşadıklarını anlatmalarını sağlamış, 6 çocuk ve ailesi müdür hakkında şikayetçi olmuştu.
Menemen T Tipi Cezaevinde olan ve 102 yılla yargılanan Adil Ş. kendisini suçlayan çocuklardan birine mektup gönderdi. Öğrenciden, arkadaşlarıyla konuşup şikayetlerini geri çekmeleri için ikna etmesini isteyen Adil Ş. tehdit ederek "Çabuk bu yanlışı düzeltin" dedi. Mektubun gönderildiği öğrenci ve ailesi şaşkınlık yaşadı. Avukatlarıyla görüşen ailenin başvurusu üzerine, Aile Mahkemesi, sanık müdürün öğrencilere mektup, telefon gibi iletişim araçlarıyla ulaşmasının engellenmesine karar verdi.


'Çocuk istismarı nasıl anlaşılır?', 'İstismara uğrayan çocuğa nasıl yaklaşılmalı?' Psikolog Ebru Ergün'den dinleyelim yanıtları. 
İlgili haberler
Artık sustuklarımı konuşacak gücüm var

Çocukluk pencereden oynayan çocukları izlemekti. Biri çocukluğumu aldı. Büyüyünce anlayacak, büyüyün...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Küçük yaşta evlilik sömürü değil, kültürmüş!

Suriyeli kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesine Bezmiâlem Üniversitesi’nde hazırlanan bir rap...