Elif Aydın’ı katleden erkeğe müebbet hapis cezası verildi
Bursa’da geçtiğimizi yıl boşanma aşamasında olduğu Elif Aydın’ın öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın yargılandığı dava görüldü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığı müebbet hapisle cezalandırdı.

Geçtiğimiz yıl 29 Şubat’ta boşanma aşamasında olduğu Hüseyin Ömer Aydın tarafından tabancayla öldürülen Elif Aydın’ın davasının beşinci duruşması gerçekleşti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Elif Aydın’ı katleden Hüseyin Ömer Aydın’a müebbet hapis cezası verdi.

Sanık Hüseyin Ömer Aydın, 29 Şubat 2020’de boşanma aşamasında olduğu eşi Elif Aydın’ı iş yerinden alınmış, takside yaşanan tartışma sonucu göğsüne ateş edilerek yol kenarına atmıştı. Yoldan geçenlerin yardımıyla hastaneye kaldırılan Aydın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bugün beşinci kez hakim karşısına çıkan Hüseyin Ömer Aydın’a “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Duruşma öncesinde adliye önünde kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Bursa Kadın Platformu adına konuşan Filiz Tali, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne giderken, her gün katledilen kadınların hesabını sormak için alanda olacaklarını dile getirdi. Tali, “Sadece dün Ovaakça ve Ankara’da iki kadın yaralandı. Elif Aydın sadece tek başına Elif Aydın olarak öldürülmedi. Onun nezdinde katledilen kadınların hesabını burada soruyoruz. Pandemide hiçbir önlem almayanlar, cezaevlerinden katilleri, tecavüzcüleri salanlar, yeni katliamlara, yeni taciz ve tecavüz olaylarının gerçekleşmesine neden oldular. Bunları önlemeyen hükümet bugün hâlâ kadın cinayetleri azaldı diyor. Bizler bundan sonra da bundan önce yaptığımız gibi katledilen, şiddete, taciz ve tecavüze uğrayan kadınların yanındayız ve bunun hesabını her zaman soracağız” açıklamasında bulundu.

6284 sayılı Yasa uygulanana kadar bu mücadeleyi bırakmayacaklarını söyleyen Tali, “Taleplerimiz gerçekleşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Onun için 8 Mart’ta tüm kadınları 18.30’da Fomara Meydanı’nda birlikte yürümeye çağırıyoruz.” dedi.


İlgili haberler
Elif Aydın’ı katleden erkeğe müebbet hapis cezası...

Bursa’da geçtiğimizi yıl boşanma aşamasında olduğu Elif Aydın’ın öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın yargı...

Tanık ifade değiştirdi, Elif Aydın davası ertelend...

Elif Aydın’ı öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın yargılandığı davada olayın tek tanığı taksi şoförü ifade...

‘Bu dava sadece Elif Aydın’ın davası değil’

Bursa’da ayrılma aşamasında olduğu Elif Aydın’ı öldüren Hüseyin Ömer Aydın yargılandığı davasının 2....