‘Bu dava sadece Elif Aydın’ın davası değil’
Bursa’da ayrılma aşamasında olduğu Elif Aydın’ı öldüren Hüseyin Ömer Aydın yargılandığı davasının 2. duruşması görüldü. Eksikler nedeniyle dava 21 Ocak tarihine ertelendi.

Bursa’da, boşanma aşamasında olduğu Elif Aydın’ı (25), bindikleri takside tabancayla tek el ateş ederek göğsünden vurup öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın (31) yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Şahitlerin eksikliği sebebiyle duruşma 21 Ocak tarihine erteledi. 

Bursa Kadın Platformu ile Kadın Meclisi üyeleri, Elif Aydın’ın davası için Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Bursalı kadınlar, “İlk duruşmada katil bütün soğukkanlılığıyla tasarlayarak öldürme iddialarını reddetse de bu acımasız cinayetin işlendiği gün Hüseyin Ömer Aydın’ın yanında silah bulundurması ve taksi sürücüsünün tüm olaylara tepkisiz kalarak Elif Aydın’ı ağır yaralı halde yolda bırakması olayın son derece soğukkanlılıkla ve tasarlanmış bir biçimde gerçekleştiğini açıkca ortaya koyuyor” diyerek, “Tüm deliller ortadayken katile gereken cezanın verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Koruma kararı aldığı halde koruma kanunlarının etkin uygulanmamasıyla bir kadının daha canından olduğunu söyleyen kadınlar; “Bütün yaşanılan bu cinayetlere, şiddetlere, istismara rağmen kanunlar gereğince uygulanmamaktadır. İstanbul Sözleşmesi’ni, 6284 sayılı Kanun’u tartışmaya açanlar rahat uyuyabiliyorlar mı? Bizlerin her kadın cinayeti işlediğinde uykuları kaçıyor, hayattan koparılan canlar için gerekeni yapmayan tartışmaya açan suç ortaklarına tekrar kızıyoruz” diyerek yasaların ve sözleşmenin doğru ve etkili bir şekilde uygulanması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ve Elif Aydın davasında sanıkların hiçbir indirim almaksızın cezalandırılması ve adaletin yerini bulması için adliyeleri doldurmaya devam edeceklerini söyledi.

Elif Aydın’ın kız kardeşi Eda Kızgın ise “Kadın cinayetlerine karşı mücadelemiz, kadınlar şiddete maruz kalmayana kadar devam edecek. Bu dava sadece Elif Aydın’ın değil, Elif Aydın’ın 3 yaşındaki kızı, yeğenim ve öldürülen tüm kadınların davasıdır. Adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olacağız” diye konuştu.


İlgili haberler
Elif Aydın’ı öldüren sanık: Tabanca kazara ateş al...

Boşanma aşamasındaki eşi Elif Aydın’ı bindikleri takside tabancayla öldüren Hüseyin Ömer Aydın hakim...

GÜNÜN RAKAMI: Ağustos ayında 27 kadın cinayeti yaş...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 ağustos ayı kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Ra...

Fındıklı’da kadın cinayeti| Arkadaşlık teklifini k...

Rize Fındıklı’da bir kadın cinayeti yaşandı. S.D, arkadaşlık teklifini kabul etmediği bahanesiyle Ga...