Elif Aydın’ı öldüren sanık: Tabanca kazara ateş aldı
Boşanma aşamasındaki eşi Elif Aydın’ı bindikleri takside tabancayla öldüren Hüseyin Ömer Aydın hakim karşısında çıktı. Aydın’ın tutukluluğunun devamına karar verildi, dava ertelendi.

Bursa’da, boşanma aşamasında olduğu Elif Aydın’ı (25), bindikleri takside tabancayla tek el ateş ederek göğsünden vurup öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın (31) yargılandığı dava görüldü. Duruşmada belindeki tabancayı almaya kalkışırken eşinin biber gazı sıktığını ve gözlerinin yandığı sırada silahın ateş aldığını ileri süren Hüseyin Ömer Aydın, “Hâlâ olayın şokunu yaşıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi. 

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Hüseyin Ömer Aydın ile tutuksuz sanık taksi sürücüsü Murat T. Yargılandı. Sanık Aydın duruşmaya SEGBİS’le katılırken, tutuksuz sanık taksi sürücüsü Murat T., taraf avukatları, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, müştekiler anne Kıymet Kızgın, baba Ersin Kızgın ise duruşmada hazır bulundu.

Savunmasını yapan sanık Hüseyin Ömer Aydın, tasarlayarak öldürme iddiasını kabul etmediğini söyledi. Olay tarihinde Elif Aydın’la konuşmak için iş yerinden almaya gittiğini belirten sanık, “3- 4 dakika konuştuktan sonra benimle gelmeye ikna oldu. Yanımda zarar verebileceğim bir alet olup olmadığını sordu. Silahımın olduğunu söyledim, istedi. Çıkarıp şarjörü teslim ettim. Silah bende kaldı. Araca bindik 400- 500 metre ileride herhangi bir kavga tartışma olmadan biber gazı sıktı. Olayın şokuyla kendimi koruyama çalışıyordum. Belimdeki silahı almaya çalışıyordu. Ben de almasını engellemeye çalışıyordum. O sırada silah patladı” dedi. Sanık Hüseyin Ömer Aydın, şoförün de kendisinin de gözünün görmediğini anlatarak, “Silah patlayınca kapı açıldı, araçtan indi. Biz yolumuza devam ettik. Kendimize gelmeye çalıştık. Şoför de vurulup vurulmadığını görmediğini söyledi. Beni aldığı yere bırakmasını söyledim. Eve gittim, polisler arayınca teslim oldum. Olayın şoku ve üzüntüsüyle buradayım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

‘ABİ SEN NE YAPTIN?’

Olayın yaşandığı taksinin şoförü olan tutuksuz sanık Murat T. ise Elif Aydın’ın araca bindikten sonra karakola gitmek istediğini ancak Hüseyin Ömer Aydın’ın kabul etmediğini söyleyerek, “Lambalara yaklaştıkları sırada biber gazı sıkıldı. Sağ arka kapının açıldığını aynada gördüğüm sırada silah sesi duydum. Korku ve şokla kalakaldım. Erkek şahıs, ‘Abi beni aldığın yere bırak’ dedi. Bana da sıkacak korkusuyla devam ettim. Yolda, ‘Abi sen ne yaptın’ dedim, ‘Kurusıkıydı’ dedi. Onu bıraktıktan sonra önce taksinin sahibini, sonra durağı aradım. Maktulün ailesinden özür dilerim, 155’i aramam gerekirdi” diye konuştu.

‘SANIĞA EN AĞIR CEZAYI VERİN’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Elif Aydın’ın ablası Ece İmren, ablasının ailesinin evine yerleştikten sonra Hüseyin Ömer Aydın tarafından sürekli tehdit edildiğini, bu durumun en başından beri böyle olduğunu ancak kendilerinin sonra öğrendiğini söyledi. Elif Aydın’ın annesi Kıymet Kızgın ile babası Ersin Kızgın ise sanığın, kızlarına ilişkin tehditlerini sosyal medyada yazdığını ancak engelledikleri için bunları görmediklerini belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi, eksik evrakların tamamlanması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Aralık tarihine erteledi.

‘ÖLDÜRÜLEN KADINLAR İÇİN HERKESİ DAYANIŞMAYA ÇAĞRIYORUZ’

Bursa Kadın Platformu ile Kadın Meclisi üyeleri, Elif Aydın’ın davası için Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Elif Aydın’ın kız kardeşi Eda Kızgın ise ablasının Hüseyin Ömer Aydın tarafından tek kurşunla öldürüldüğüne dikkat çekerek, ”Taksi şoförü ve Hüseyin Ömer Aydın, hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Elif Aydın ve öldürülen tüm kadınlar için herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. Ataerkil cinayetlerine karşı mücadelemiz, kadınlar şiddete maruz kalmayana kadar devam edecek. Bu dava sadece Elif Aydın’ın değil, Elif Aydın’ın 3 yaşındaki kızı, yeğenim ve öldürülen tüm kadınların davasıdır. Adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olacağız” diye konuştu. Grup adına konuşan Ecem Demirkol ise davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?
Bursa Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi Kavşağında 29 Şubat'ta Hüseyin Ömer Aydın, boşanma aşamasında olduğu eşi Elif Aydın’ı çalıştığı işyerinden taksiyle almış, araçta aralarında tartışma çıkmıştı.
Hüseyin Ömer Aydın'ın taksi içinde tabancayla vurduğu Elif Aydın, taksinin trafikte yavaşlamasıyla kapıyı açıp yola düşmüştü.
Yoldan geçenlerce fark edilen yaralı Elif Aydın, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı.
Tutuklanan Hüseyin Ömer Aydın hakkında “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “tasarlayarak yakın akrabayı öldürme” suçlarından dava açılmıştı. Dava kapsamında taksi şoförünün de tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.


İlgili haberler
Elif Aydın davasına çağrı: Elif Aydın için adalet...

Boşanma aşamasındaki erkek tarafından katledilen Elif Aydın için adalet isteyen Bursa Kadın Platform...

Boşanma duruşmasına saatler kala öldürülen Bihter’...

İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından öldürülen Bihter Yalçınsoy memleketi...

Bihter Yalçınsoy boşanmasına saatler kala ayrıldığ...

İzmir Karşıyaka’da yaşayan 31 yaşındaki Bihter Yalçınsoy boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından...