Boşanma duruşmasına saatler kala öldürülen Bihter’in cenazesini kadınlar taşıdı
İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından öldürülen Bihter Yalçınsoy memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy (36) tarafından bıçaklanarak öldürülen Bihter Yalçınsoy (31), memleketi Eskişehir’de toprağa verildi. Yalçınsoy’un cenazesini cemevi bahçesine kadınlar taşıdı. 

‘BU SON OLSUN ARTIK YETER’

Bihter Yalçınsoy’un cenazesi, dün akşam saatlerinde Eskişehir’e getirilerek Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezine götürüldü. Bihter Yalçınsoy’un annesi Gülay Yılmaz, taziyeleri kabul ederken “Böyle sevgi mi olur, bu sevgi değil ki. Gözümün önünde indirdi yavrumu. Bu son olsun, artık yeter. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Yaktın bizi Bihter. Sen son ol yavrum” diyerek gözyaşı döktü.

Bihter Yalçınsoy’un kuzeni Dilay Yavaş cinayetin planlı olduğunu ifade ederek, “Önceleri ‘Çok seviyorum, geri barışalım’ diye defalarca aradı, mesajlar attı. Sonra anlaşmalı boşanmaya ikna etti. Gitme dedik, vekaletini verip yapma dedik. Ama maalesef bizi dinlemedi. Bir şey yapmayacağını düşünüyordu. Girip koruma kararı çıkartacağını söyledi. Anlaşmalı bir şekilde boşanacağını söyledi. Biliyorduk, aklımıza gelen başımıza geldi. Bihter kapıyı açınca, kalbine bıçağı saplamış. Kasıtlı, bilerek, planlayarak, isteyerek oldu. Evlendiği günden beri huzursuzdu. Defalarca ayrılmak istedi. Dava için İzmir’e gitmişti, daha önce bir aydır Eskişehir’de kalıyordu. Ertesi gün saat 13.00’te davası vardı” diye konuştu.

CENAZESİNİ KADINLAR TAŞIDI

Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bihter Yalçınsoy’un cenazesi kadın derneği üyelerinin de aralarında olduğu kadınlar tarafından cemevinin bahçesine taşındı. Bihter Yalçınsoy’un cenazesine CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer, genç kadının yakınları ve akrabaları katıldı. Cemevindeki cenaze töreninin ardından Bihter Yalçınsoy, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA


İlgili haberler
Katledilen Ayşe Tuba'nın cenazesini kadınlar taşıd...

Eskişehir’de koruma kararına rağmen eski eşinin satırlı saldırısına uğrayan ve 44 gündür yaşam mücad...

23 kez suç duyurusunda bulundu, ölmesini bekledile...

Öldürülen Ayşe Tuğba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ama işlem yapılmadığı ortaya çıktı....

Kadın cinayetlerindeki ‘stratejik sessizliği’ kırm...

Kadından kadına vicdani köprüler yetmiyor. Erkek şiddeti gibi ataerkiden beslenen toplumsal ve yapıs...