Esenyalı halk pazarında kadınlarla uzaktan eğitim sohbeti: Hani eğitim ücretsizdi?
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri halk pazarında uzaktan eğitimin yarattığı sorunlarla ilgili bildiri dağıttı. Vatandaşlar, ‘Eğitim hani ücretsizdi’ diye sorarken, yaşadıkları sorunları anlattı

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri halk pazarında dağıttıkları bildiriyle halka seslendi. Dernek dağıttığı bildiride her kademede eğitimin parasız, herkes için eşit hale getirilmesini, her eve ücretsiz internet bağlanmasını, öğrenci sayısı kadar tablet verilmesini, her öğrenciye yaygın düzenli test yapılmasını, ücretsiz maske, dezenfektan imkânı sağlanmasını ve gerekli önlemler alınarak yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda başlatılmasını talep etti.


‘ÜCRETSİZ TABLETİ UMUTLA BEKLİYORUZ’

Dernek üyeleri, taleplerini içeren bildiriyi dağıttıkları sırada yüz yüze geldikleri kadınlar da; uzaktan eğitimin ekonomik sıkıntı yarattığını, evlerinde yeterli telefon, tablet, bilgisayar ve internet olmadığını, çocuk sayısının artmasıyla birlikte bir telefonla dönüşümlü olarak derse girmeye çalıştıklarını ve bu yüzden bazı çocukların dersi kaçırdığını, EBA’ya bağlanmanın daha da zorlaştırdığını anlattı.

Evlerinde internet altyapısı olmadığı için internet bağlatamadıklarını söyleyen kadınlar, sürekli internet paketi almak zorunda kaldıklarını belirtti. Veliler, okulların açılmasını istemelerine rağmen çok tedirgin olduklarını da dile getirirken, ilköğretime gidecek çocuklar için okulların çok kalabalık olacağı nedeniyle kendilerini koruyamayacaklarından endişe ettiklerini ifade etti. Hemen hemen her veli “Devlet öğrencilere ücretsiz tablet dağıtacak, umutla bekliyoruz” dedi.

TEK TELEFON, ÇOK ÇOCUK, EŞİTLİKTEN UZAK EĞİTİM

Bir kadın ikizlerinin olduğunu ve ikizlerinin ikinci sınıfa gittiğini ikisinin de derslerinin aynı ama farklı sınıflarda olduğunu söyledi. Sadece bir telefonunun olduğunu söyleyen kadın çocuklarından birinin dersi kaçırmak zorunda kaldığını belirtti. Diğer bir kadın ise üç çocuğunun olduğunu, üç çocuğunun da derslerinin çakıştığını ve evde sadece bir tane telefon olduğu için çocuklarının derslerden geri kaldığını söyledi. İnternetlerinin yetmediğini söyleyen kadınlar evde wi-fi olmadığını bu nedenle sürekli internet paketi yaptıklarını ve faturalarının arttığını vurguladı.

BİLİMSEL, NİTELİKLİ, ÜCRETSİZ EĞİTİM
Okuma yazma bilmeyen 28 yaşında başka bir veli ise 2 tane çocuğunun olduğunu okuma yazma bilmediği için de çocuklarına hiçbir koşulda yardımcı olamadığını ve evinde tablet, bilgisayar, internet gibi ekipmanlarının olmadığı halde öğretmenlerinin ısrarla öğrencilerin telefonlarla değil de tablet veya bilgisayarla girmelerini istediklerini söyledi. Dernek üyesi kadınlar ise bilimsel, nitelikli, ücretsiz eğitim talebinde bulunarak tüm bu sorunlara karşı velileri birlikte mücadeleye çağırdı.


İlgili haberler
Devlet yoksulu görmüyor, çocuklar geleceksizliğe m...

Tek bir telefonda, pahalı internet paketleri ile çocuklarının sisteme giriş yapmasını sağlamaya çalı...

Iraklı mülteci kadınlar: ‘Burada yaşamak çok zor’

‘Ölmemek için buralara geldik. Ama insanların bizi böyle aşağılamaları zor. Bize hep kötü bakıyorlar...

Eğitim dönemi başlıyor: Takke düştü, kel göründü

Okulların açılması gereken şu günlerde bizler ‘Nasıl olacak bu iş?’ diye düşünürken, devletin aslınd...