Yazgül’ü katleden erkekten bildik savunma
Katledilen Yazgül Soro’nun cinayet davasında Bülent Soro’nun tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 21 Nisan tarihine ertelendi.

İzmir’in Buca ilçesinde 7 Aralık 2020 tarihinde Yazgül Soro’yu evinde kesici aletle katleden eşi Bülent Soro hakkında görülen davanın ilk duruşması bugün Bayraklı Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı avukatı ile Yazgül’ün çocukları ve sanık Bülent Soro hazır bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun müdahillik talebi ise reddedildi.
Kimlik tespitinin ardından ifadesi alınan Bülent Soro, Yazgül’ün kendisini daha önce aldattığını, Yazgül’ü tasarlayarak katletmediğini iddia etti. Olay gününü hatırlamadığını belirten sanık Soro, katliamda kullandığı kesici aleti olay yerinde bulduğunu öne sürdü.

DURUŞMA 21 NİSAN’A ERTELENDİ

Tanık olarak dinlenen Yazgül Soro’nun çocukları ise Yazgül’ün sürekli evdeki kesici aletleri katledilme korkusu ile sakladığını söyleyerek, olay yerinde kesinlikle kesici aletin bulunmadığını ifade etti.
Mahkeme heyeti, sanık Bülent Soru’nun tutukluluk halinin devamına karar verilirken, Yazgül’ün telefon kayıtlarının incelenmesi için duruşmayı 21 Nisan tarihine ertelendi.

Fotoğraf: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

İlgili haberler
8 Mart: Hesabımızı yaptık, hesabını soracağız!

Bu 8 Mart’ta ortak taleplerimizle bulunduğumuz her yerde haklarımız ve hayatımız için buluşuyoruz.

Öfke ciğere sığmıyor

Ölümüne çalıştırmanın yetmediği, sesini çıkaranın Kod 29’la sabıkalandığı, sendikalaşmanın, hak aray...

İl il 8 Mart 2021 buluşmaları

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar ülkenin dört bir yanında, pandemiye, artan baskılara,...