Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi: Kadınlar savaş değil barış istiyor
Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar savaş değil barış istediklerini belirttiler.

Edremit Meydan'da sokağa çıkan kadınlar; “Savaşı değil barışı büyütelim” dedi. Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda çocuk istismarına karşı stant açan kadınlar, aynı gün saat 17.00'de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar; şiddete, krize, savaşa karşı mücadele edeceklerini dile getirdiler. Basın açıklaması metnini sıra ile birer paragraf okuyan kadınlar sık sık taleplerini içeren sloganlar attılar. "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyen kadınlar; kadınların her gün bir bahane ile öldürülmelerine karşı sokağı ve mücadeleyi bırakmayacaklarını, taleplerinin hayat bulması için çalışacaklarını ve dayanışmayı sürdüreceklerini belirttiler.

"Suriye’de kaybettiğimiz çocuklarımızın acısı içimizi yakıyor" diyen kadınlar; artık yeter daha fazla acı istemiyoruz, bu kimin neyin savaşı, çocuklarımız neden ölüyor? Diye sordular. Hep bir ağızdan “savaşı değil, barışı büyütelim” diye slogan atan kadınlar bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere sözleştiler.

İlgili haberler
Edremitli kadınlar 8 Mart için start verdi

Edremit’te kadınlar 8 Mart çalışmaları için start verdi. Kahvaltıda buluşan kadınlar 8 Mart’ta gider...

Edremit’te emekçi kadınlar etkinlikte buluştu

Eğitim Sen Edremit Temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen emekçi kadınlar, “8 Mart’a giderken kr...

Edremit’te 8 Mart öncesi kadınlar panelde buluşuyo...

Balıkesir Edremit’te 8 Mart öncesi kadınlar Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği panelde bir ar...