Dönemin tehlikeli figürü, Arda Turan
Devir, belinde silahla gezip, kadınları taciz eden ve hayatını aynen sürdüren adamlar devri. Muhafazakar dayatmalar, erkekliğin güçlendirilmesi böyle figürleri arttıracak. Arda Turanlar çok velhasıl.

Her dönemin adı çok anılan isimleri olur. Futbolcular, oyuncular, müzisyenler, yazarlar… Bu isimler, ünlü olmayan biz sıradan insanların her daim izlediği, nerede ne yaptığını takip ettiği, hatta bir kısmının hayatlarını bütün ayrıntılarıyla bildiğimiz kişiler… 

Yaptıkları tatillerden, aldıkları evlere her şeylerini biliriz. Hayatlarımızı gözlerimizin önlerinde yaşarlar. Her dönemin ise daha çok dikkat çeken isimleri olur. Arda Turan bunlardan sadece biri. Önceleri başarılı bir futbolcu olarak bilinen Turan, zaman içerisinde futbol sahasından, dışarıdaki hayatına kadar şiddetle anılan biri oldu.

Kazandığı büyük paralarla yaşamları değişen insanlardan biri Arda. Zenginliğin getirdiği şımarıklık ve küstahlığı iliklerine kadar yaşayan bu futbolcu, dönemin ruhunu da en iyi yansıtanlardan da biri ayrıca. Hakemden, oyuncuya, sevgilisinden, mekanda tartıştığı insana kadar herkese şiddet uygulayabilen biri.

Dönemin ruhu dedik ya. Gerçekten de öyle. Arkanız siyasal iktidara yaslı mı? Nikahınızı Cumhurbaşkanı mı kıydı? Biliyorsunuz ki sırtınızı kimse yere getiremez. Herkese her şeyi yapabilirsiniz.

Bu böyle bir dönem işte. Paranın, pulun, zenginliğin, şöhretin hoyratça kullanıldığı, sahip olunan büyük gücün en küçük bir utanma olmadan gözlere sokulduğu bir dönem…

Arda Turan geçtiğimiz günlerde bir gece kulübünde bir kadını taciz etmesinin ardından, kadının şarkıcı olan eşi Berkay’ı yaralamış, bununla da yetinmemiş Berkay’ın tedavi olduğu hastaneyi silahla basıp tehditlerini sürdürmüştü. Birkaç gündür bu konuşuluyor.

Bu meselede birkaç nokta var konuşmamız gereken. Öncelikli olan tacize uğrayan kadının evli olması anlatılıyor sürekli. Arda’nın hatta kadının evli olduğunu bilmediği biçimindeki açıklaması da var. Evli kadınlar taciz edilmez, ama bekar olsa olabilir demek mi bu? Evli bir kadına bunu yaptığı için mi ayıp etmiştir Arda Turan?

Yapmayın gerçekten taciz edilmiş bir kadın var, bunu inkar etmeyip “Ben evli olduğunu bilmiyordum” diyen de bir adam. Tacizi bu kadar olağan konuşabilmesi, “Taciz ederim ama asla evli kadınları etmem” demesi iyice fena değil mi? Kadınları evli bekar diye ayıran, evli olan kadınları güya korumaya alan ama bekar kadınları da tacize uğrayabilecekler sınıfına koyan bu durum çok çok kötü.

Konuşulması gereken tek şey Arda Turan’ın yaptığı tacizdir, bunu evli bekar, boşanmış hangi medeni durumdaki bir kadına yapmış olmasının hiçbir önemi yoktur.

Konuşulması gereken adamın rahatlığı bir de. Taciz edip, durmayıp, hastanede silah kullanması, tehdit ve hakaretler edebilmesi… Buna karşın bir ifade ile serbest bırakıldı, hakkında dava açıldığı söyleniyor ama hepimiz nasıl kurtulabileceği bir dava olacağını tahmin edebiliyoruzdur değil mi?

Devir işte böyle, belinde silahıyla gezip, kadınları taciz eden, buna rağmen hayatını aynen sürdüren adamların devri bu. Hiçbir sorumluluk almayan, utanma, sıkılma duygusu olmayan adamlarla dolu ortalık. Arda Turan sadece bunlardan biri…

Muhafazakar yaşam tarzı dayatmaları, erkekliğin sürekli güçlendirilmesi böylesi figürleri elbet arttıracak. Kadınlar, çocuklar hiç kimse güvende değil bu ülkede. Çünkü bir hakimin çocuğuyum diyerek insanların üzerine araç sürüldüğünü de gördük bir kaç hafta önce.

Gücün geldiği nokta hakikaten çok tehlikeli. “Ülkeyi biz yönetiyoruz, bizim dediğimiz olur, bizim gibi olmayan herkesi yok sayarız, küfür, hakaret ederiz, her türlü şiddeti uygularız, iktidarda kalmak için her yol mübah…” Her gün duyduğumuz ve yaşadığımız bu…

Bunun yaşamın her yanına sirayet etmiş yansımaları var tabii ki. Mahalledeki muhtar, apartmandaki yönetici, işyerindeki arkadaş herkes buna dahil. Güçlünün yanında olmanın, bu sayede güçlü olduğunu sanmanın yansımaları hemen her yanımızda.

Arda Turanlar çok velhasıl bu memlekette. Daha da artar mı artar elbet. Ancak ne yaparsa yapsın kadınları taciz eden bir adam olarak anılacak. Buna yapacak bir şey yok. Ne kadar suları bulandırmak isterse istesin, kadınlar unutmayacak buna emin olabilir.

Ha bir de bu devir geçecek, yönetenler değişecek, bu bitmez denilen saltanat sona erecek. İşte o zaman bu tipleri göreceğiz ve rezil durumları epey eğlenceli olacak gibi…

İlgili haberler
Ceceli aradığı ‘prestiji’ buldu, hayırlı olsun!

Güzel olan taraf bu; “ahlak timsali” diyerek karşımıza çıkarılan proje çocukların sığındıkları ikiyü...

Mert’in tahtı, Demet’in kara bahtı

Evliliklerin bu kadar yüceltildiği ortamda boşanmalar da devam ediyor işte. Ne kadar yapmayın diye i...

Talat Bulut suçsuz, akbil suçlu!

Talat Bulut taciz suçlamasından ‘aklandı...’ Otobüste yakalanan bir tacizcinin akbiline el konuldu.....