Denizli’de Suriyeli çocuğa cinsel istismar davası görüldü
Denizli'de haziran ayında 9 yaşındaki Suriyeli R.A'ya cinsel istismarda bulunan 13 yaşındaki A.B'ye çocuğa verilebilecek üst sınır olan 7 yıl ceza verildi.

Denizli'de 9 yaşındaki Suriyeli R.A'ya cinsel istismar suçu işleyen 13 yaşındaki A.B'nin davası 14 Eylül'de Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık A.B'ye TCK 103/2-2 (Çocuğa karşı cinsel istismar) suçundan kanunen çocuğa verilebilecek üst sınırdan 7 yıl hapis cezası verildi. Sanığın 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı duruşma yapıldı. Hakim ayrıca çocuğa yönelik cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakma suçundan dolayı iddianame yazılmak üzere dosyayı savcılığa gönderdi. 

Denizli'de 10 Haziran 2020 tarihinde 13 yaşındaki A.B, yüzde 35 zihinsel engelli 9 yaşındaki Suriyeli R.A'ya cinsel istismarda bulundu. Aynı gün yakalanan A.B tutuklanırken, Suriyeli R.A Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM)'e götürüldü. Denizli Barosu avukatlarından Av. Nurgül Ülker Şüküroğlu kovuşturma sürecinde davaya müdahil oldu. Süreci anlatan Şüküroğlu, konunun hassasiyeti ve Denizli Barosu'nun sıkı takibiyle soruşturma ve delil toplama sürecinin çok hızlı işlediğini belirterek 14 Eylül'de gerçekleşen karar duruşmasında (2. celse) faile verilebilecek üst sınırdan ceza verildiğini aktardı.


SAVCILIK AYRICA İDDİANAME HAZIRLAYACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da davaya müdahil olduğunu ifade eden Şüküroğlu ayrıca bir dernek gönüllü avukatının da ailenin vekaletini alarak karar duruşmasında bulunduğunu söyleyerek vekil avukat olsa dahi Baro'nun mutlaka avukat atayarak süreci takip ettiğinin altını çizdi. 9 yaşındaki R.A'nın Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)'de pedagog ve tercüman eşliğinde dinlendiğini söyleyen Şüküroğlu; "Kuvvetli suç şüphesi olması, adli tıp raporu ve kamera kayıtlarına dayanarak A.B'nin 'çocuğa yönelik cinsel istismar' suçundan 7 yıl ceza almasına hükmedildi. Ayrıca da 'Cinsel istismar amacıyla hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan iddianame hazırlanmak üzere dosya savcılığa gönderildi. Dava henüz bitmiş sayılmaz" diye konuştu.

Mağdur aileye sosyal yardımlar yapıldığı bilgisini de paylaşan Şüküroğlu; "Şimdi çocuğun psikolojik olarak toparlanması ve topluma kazandırılması için ÇODEM ve aile işbirliği ile hareket ediliyor. Gerçekten üzücü bir olay. Çocuğa karşı olması ayrıca hassasiyet gerektiren bir olaydı. Bu tarz olayların tekrar yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

İlgili haberler
Bir soda içmenin çok görüldüğü mülteci yaşamlar

Esra, Hayriye, Mahmut ve çocukları… Denizli’nin mülteci mahallesinde ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bü...

‘Biz sizin gibi yaşamaktan başka bir şey istemiyor...

Suriye’den Türkiye’ye göç. Burada yaşanan yoksulluk, açlık, horlanma. Tam biraz toparlanıyor derken...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...