Çocuğu istismara maruz bırakan avukatın yargılandığı dava görüldü
Bursa'da 16 yaşındaki Ü.K.’yi alıkoyan, darp ederek istismara maruz bırakan avukat Aslan Atilla Kurtbaş’ın yargılandığı dava görüldü. Kadınlar, Bursa Adliyesi önünde açıklama yaparak adalet istedi.

Bursa’da 35 yaşındaki avukat Aslan Atilla Kurtbaş tarafından iki yıl önce cinsel istismara maruz kalan Ü.K. nın davası görüldü. 2018 yılında Ü.K.’yı bir hafta boyunca evinde alıkoyan, cinsel istismara maruz bırakarak darp eden Kurtbaş, ayrıca Ü. K’ya zorla uyuşturucu verdi.  

2 yıldır sürekli olarak ertelenen davanın son duruşmasında mağduru ve ailesini yalnız bırakmamak için adliye önünde basın açıklaması yapan Bursa Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisleri gerçek adalet uygulanana kadar mücadeleye devam edeceklerinin vurgusunu yaptı: “Suçluların sırtının sıvazlandığı, mağdurun haklı sayılmadığı bu ‘erkek adalet’ anlayışı yüzünden suç potansiyelini içinde barındıran tüm istismarcı faillere ortam sağlanıyor! Artık yeter! Kadınları ve çocukları karanlığınıza teslim etmeyeceğiz. Reşit olmayan bir kız çocuğunu darp eden, istismarda bulunan ve evinde zorla alıkoyan Aslan Atilla Kurtbaşın gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacak, davanın takipçisi olacağız!“

Basın açıklamasında söz alan baba E.K., daha önce Kurtbaş’ın iki taciz ve uyuşturucu suçundan tutuksuz yargılandığını, olay günü kızının araması üzerine birlikte polislerle eve gittiğini ve kızını komaya girmiş bir halde bulduğunu anlattı.

 Ağır cezaya taşınan davanın bir sonraki tarihi ise henüz netleşmedi.

İlgili haberler
Antalya’da kadınlar ‘çocuk istismarının affı olmaz...

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar meclise getirileceği öngörülen ‘Çocuk istismarına evl...

Antep’te 14 yaşındaki çocuk istismara maruz kaldı

Antep'te bir radyoda sunuculuk yapan 55 yaşındaki Nuri Ö. 14 yaşındaki bir çocuğu istismara maruz bı...

Milletvekili Oya Ersoy yüzde 43 artan istismar vak...

Son 7 yılda yüzde 43 artan çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarını Milletvekili Oya Ersoy, Adalet...