Cihangir’de bir kadına bıçakla saldırıp taciz eden Berzan E.Ç’nin 41 yıla kadar hapsi istendi
Cihangir’de bir kadını bıçakla korkutarak taciz eden failin 41 yıla kadar hapsi istendi.

Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda bir kadını bıçakla saldırarak taciz ettiği için tutuklanan Berzan E.Ç. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, fail hakkında üç suçtan toplam 41 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

DHA’da yer alan habere göre kadına yönelik şiddet, 9 Nisan 2021 günü saat 12.00 sıralarında Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda meydana geldi. Parkta elinde telefonla yürüyen bir kadın, arkasından gelen kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan ile boğazını sıkarak taciz ettiği kadın arasında boğuşma yaşandı. Saldırgan sonra kadına bıçakla saldırdı. Saldırı sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 19 yaşındaki Berzan E.Ç., gözaltına alındı.

PİŞMAN OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Berzan E.Ç.’nin parkta gezerken bir bankta tek başına oturan ve telefonla konuşan kadın gördüğünü, kadının hoşuna gitmesi üzerine bankta yanına oturduğunu belirttiği anlatıldı. Olay anını anlatan fail, kadını takip ederek taciz ettiğini söyledi. Pişman olduğunu öne sürdü. Soruşturma kapsamında, özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Akif S.’nin tanık olarak ifadesine başvuruldu. Akif S. de bir kadının çığlığını duyduğunu, sesin geldiği yerde bir erkeğin kadına sarıldığını, elinde bıçak olduğunu ve zorla bu kadını alıkoyduğunu gördüğünü uzak mesafede olduğu için bağırarak yardım ettiğini söyledi.

Savcılık, 12 Nisan’da tutuklanan Berzan E.Ç. “Basit cinsel saldırı”, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Silahla tehdit” suçlarından 15 yıl 6 aydan 41 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Berzan E.Ç. önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
6.5 yaşındaki çocuğunu istismar eden baba istinafç...

5 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu 6.5 yaşındaki kızına istismar suçundan 50 yıl hapis cezası alan...

Nevin Yıldırım için AYM'ye başvuru

Kendisine sistematik olarak tecavüz eden erkeği öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin...

Zeynep Çetinkaya'yı öldüresiye darp eden Berk Öcal...

Zeynep Çetinkaya'nın kendini darp eden Berk Öcelan’a karşı açtığı davanın ilk duruşması Karşıyaka Ad...