Zeynep Çetinkaya'yı öldüresiye darp eden Berk Öcalan serbest bırakıldı
Zeynep Çetinkaya'nın kendini darp eden Berk Öcelan’a karşı açtığı davanın ilk duruşması Karşıyaka Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık serbest bırakıldı!

24 Mart’ta İzmir Karşıyaka’da yaşadıkları evde Berk Öcalan tarafından şiddete maruz kalan Çetinkaya, yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşması üzerine Öcalan'ın tutuklanmasını sağlamıştı. Bugün görülen duruşmada ise mahkeme heyeti Öcalan'ı serbest bıraktı.

Duruşma öncesinde çeşitli kadın dernekleri, siyasi parti temsilcileri, İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer desteğe geldi.

Aile haricindeki kişiler ve basın görevlileri duruşma salonuna alınmadı. Sanık, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. 4 saate yakın süren duruşma sonunda sanık Berk Öcalan daha önce işlediği başka suçlar da dahil olmak üzere toplamda 4 yıl ceza aldı ancak mahkeme heyeti sanığı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

Mahkemenin kararına tepki gösteren Zeynep Çetinkaya, çıkan karara itiraz ettiklerini, temyize gideceklerini söyledi.

ADLİ YARDIM ARACI HİZMETE ALINDI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu işbirliğiyle hayata geçirilen "İzmir İnsan Haklarının Başkenti Projesi" kapsamındaki adalet için adli yardım aracı hizmete alındı. Mobil aracın amacı hayatı boyunca hiçbir avukat yardımından yararlanamamış yurttaşlara, bu hizmeti ücretsiz sağlamak ve bu sayede onların hak kaybına uğramalarını engellemek.
Araçta nöbetçi avukatlar da bulunacak ve aracın görev yapacağı noktalar aylık olarak ilan edilecek.

Fotoğraf: 

İlgili haberler
Aliağa'da bir kadın oğlu tarafından vuruldu

Aliağa’da yaşayan Ayten Ç, Behçet K. ve Hasan T. isimli iki kişi, kadının oğlu tarafından vuruldu. B...

Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 10 Ağustos’a...

Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruş...

Şort giyen kadını saçından sürükleyerek döven Mahs...

Antalya'da şort giydiği bahanesiyle Elif Ülkü Eroğlu'na hakaret edip saldıran ve ifade vererek serbe...