Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 10 Ağustos’a ertelendi
Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 10 Ağustos tarihine ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bornova’da 21 Ağustos 2020’de Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya taraf avukatları, katledilen Ceyda’nın ailesi ve tutuklu yargılanan sanık hazır bulurken, Aile ve Sosyal Politikalar avukatı, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da duruşmayı izledi.

‘CEYDA’YA AİT TIRNAK ÖRNEKLERİ YOK’

Duruşmada Adli Tıp Kurumunun raporunda failden alınan DNA örneği ile Ceyda’dan alınan sürüntü örneğinin uyuşmadığı belirtilirken 8 No’lu Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından alınan Ceyda ve failin dijital materyallerine ait verilerin kopyaları mahkeme heyeti tarafından okundu.

İlk olarak söz alan Ceyda’nın ailesinin avukatları, keşif raporlarına göre Ceyda’nın kaza ile değil katledildiğine dair önemli verilerin olduğunu belirterek Ceyda’ya ait tırnak örneklerine dair Adli Tıp Kurumu raporuna rastlamadıklarını dile getirdi. Dosyanın incelenmesi için zaman talep edildi.

SANIK AVUKATI PİŞMANLIK YASASINDAN FAYDALANMAK İSTEDİ

Sanık avukatları ise failin Ceyda’ya uyuşturucu temin ettiğini itiraf ettiğini, Ceyda’nın uyuşturucu almak amacıyla ATM’den para çekerken yanında bulunan kişinin tespit edilmesini talep etti. Sanık avukatı ayrıca sanığın etkin pişmanlık yasasından faydalanması talebinde bulundu.

Sanık avukatları ayrıca Ceyda’nın katledildiğine dair somut bir verinin olmadığını, olay yeri incelemesinde Ceyda’ya kuvvet uyguladığına dair izlerin net olmadığını belirterek failin Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesinde vücudundaki ekimozların ve yara izlerinin mesleğinden kaynaklandığını iddia ederek sanığın beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, eksik hususların giderilmesine, Ceyda ve faile ait dijital verilerin davaya ilişkin yazışmaların dökümü için yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca ATM’ye ait görüntülerdeki kişinin tespitini isterken, duruşmayı 10 Ağustos tarihine erteledi.

KADINLAR İSTANBIL SÖZLEŞMESİ’NİN UYGULANMASINI İSTEDİ

Duruşma öncesi İzmir Kadın Meclisleri ile Mor Dayanışma ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu adliye önünde iki ayrı basın açıklaması düzenledi.

Kadın Meclisleri adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Çatalbaş sadece 2020 yılında 300 kadının katledildiğini ve 171 kadının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek İstanbul Sözleşmesi’nin ve Anayasanın uygulanmasını talep etti.

Mor Dayanışma adına ise Büşra Yeşilbaş açıklamayı okudu. Ceyda’nın ‘intihar etti’ denerek katledilişinin üzerinin örtülmeye çalışıldığını ifade eden Yeşilbaş, “Bizler güvende değiliz fakat bu güvensizliğe karşı çaresiz de değiliz. Birlikte güçlü olabileceğimizin farkındayız” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
‘Seni öldürsem 3-5 ay ceza alırım’ diyen sanık tah...

Evli olduğu Galavizh Ayoubi Amirabad’ı ‘Seni öldürsem 3-5 ay ceza alırım’ diyerek şiddete maruz bıra...

Hozat’taki işkence ve tecavüz faili tutuklandı

Hozat’ta E.A.’ya sistematik bir şekilde işkence, tecavüz ve tehdit eden O.G. tutuklandı.

Maruz kaldığı şiddeti ve tacizi anlatan Zeliha: ‘M...

Zeliha, 4 aylık ilişkisi olduğu ve daha sonra maruz kaldığı şiddete dayanamayıp ayrıldığı eski erkek...