Maruz kaldığı şiddeti ve tacizi anlatan Zeliha: ‘Mücadele edeceğim’
Zeliha, 4 aylık ilişkisi olduğu ve daha sonra maruz kaldığı şiddete dayanamayıp ayrıldığı eski erkek arkadaşı tarafından darp edildiğini ve hakaretlere uğradığını söyleyerek yaşadıklarını anlattı.

İstanbul Pendik Esenyalı, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde çıkan tartışma sonucu Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğine müracaat eden Zeliha.G. 4 aylık ilişkisi olduğu ve daha sonra maruz kaldığı şiddete dayanamayıp ayrıldığı eski erkek arkadaşı tarafından darp edildiğini ve hakaretlere uğradığını söyleyerek yaşadıklarını anlattı.

21 yaşındaki Zeliha.G. 4 aylık ilişkisi olduğu, daha sonra tartışmalar ve şiddet sonucu ayrıldığını, eski erkek arkadaşı tarafından cinsel şiddete maruz kaldığını ve tehditler aldığını, bu tehditlere sadece kendi değil yakın arkadaşı, annesi, akrabalarının da maruz kaldığını söyledi.

Zeliha, “4 ay birlikte olduk, daha sonra ayrıldım. Anneme mesaj atmaya başladı. Çevremdeki insanları tehdit etmeye başladı. Sürekli hakaretler etti. Çevremdeki insanlara beni kötüledi. Bu durumdan çok korktum ve en sonunda karakola gittiğimi bildirdim. ‘Sen göreceksin, seni bırakmayacağım, istediğini yap her şekilde peşinde olacağım, çevrendeki insanları rahatsız edeceğim’ dedi. Karakola gittim suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusunda bulunduğumu, polise gittiğimi bilmesine rağmen tehditleri tekrarlamaya başladı” diyerek asla pes etmeceğini, mücadele edeceğini ifade etti.

“O beni tehdit etmeye devam ediyorsa ben de mücadele etmeye devam edeceğim” diyerek eski erkek arkadaşının kendisini takip ettiğini, işyerine gidip oradaki arkadaşlarını rahatsız ettiğini, bu durumdan çok yorulup ve fazlasıyla korktuğunu, karakoldan sonra da eski erkek arkadaşının annesinin yanına konuşmak için gittiğini ancak yakınları tarafından darp edildiklerini, hakarete uğradıklarını iddia etti.

“Kadınlar sakın tek başımayım diye düşünmesin, cidden insanlar tek başına değil. Bu sayede Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ile tanışma fırsatı buldum. Onlara başvurdum. Beni yalnız bırakmadılar. Bu durumdan da hiçbir şekilde pişmanlık duymuyorum. Ben asla pes etmeyeceğim. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağım. Çevredeki bütün kadınlara sesleniyorum. Benim yanımda olmalarını istiyorum” çağrısında bulundu.

İlgili haberler
Esenyalılı kız kardeşlerimizi sesimizi daha gür çı...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 8 Mart’ta kadınları şiddete, krize güvencesizliğe karşı sokakta olm...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

İstanbul Sözleşmesi’nin 10. yılında kadınlar tek s...

İstanbul Sözleşme’nin 10. yılında tek ses olan kadınlar, ‘Eşit ve özgür bir toplumu hep beraber inşa...