Burcu için adalet çağrısı!
Kocası tarafından öldürülen Burcu Okumuş’un Zonguldak Ereğli’de oturan ailesi basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerini protesto etti.

Kıbrıs, Mağusa’da Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde okuyan 23 yaşındaki Burcu Okumuş ayrılmak istediği kocası Özgür Okumuş tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Özgür Okumuş, Burcu Okumuş’u öldürdükten sonra da bıçağı kendisine saplayarak intihar girişiminde bulunmuş daha sonra hastaneye kaldırılmıştı. Burcu Okumuş’un cenazesi ise memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde toprağa verilmişti.

'KADIN CİNAYETLERİ ARTIK SON BULSUN'
Kadın şiddeti ve cinayetlerinin artık son bulması için Burcu Okumuş’un annesi, ablası ve kadınlar basın açıklaması yaparak seslerini duyurdu. Basın açıklamasında adalet çağrısı da vardı; “Burcu yaşamı çok seven bir üniversite öğrencisiydi. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir ruh halidir. Şiddetin herhangi bir nedeni olmaz, olamaz. Kadınları erkeklere verilmiş emanet olarak gören, Burcu kardeşimize böyle bir ölümü reva gören hastalıklı zihniyeti kınıyoruz. Bugünkü hukuki yaptırımların neticesinde uygulanabilecek en büyük cezanın katile verileceğine inanıyoruz. Kadına psikolojik ve fiziksel şiddete her zaman karşı olan ve bunu sık sık dile getiren Burcu, aynı kadere kurban olmuştur.”

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Kocasının katlettiği Burcu için dayanışma büyüyor

Ayrılmak istediği kocası tarafından katledilen Burcu’nun ablasından mesaj var: Ereğli’de yapacağımı...