Barışı savunduğu için ihraç edilen öğretmene tebliğ 8 Mart’ta geldi
‘Çocuklar Ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmene destek veren, barışı savunan Edebiyat Öğretmeni Gülizar Işık Çay mesleğinden ihraç edildi. İhraç tebliği ise anlamlı bir günde; 8 Mart’ta kendisine ulaştı.

Barış talepli basın açıklamasına katıldığı için hakkında soruşturma açılan ve açığa alınan Edebiyat öğretmeni Gülüzar Işık Çay’a ihraç edildiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tebliğ edildi. Sosyal medya paylaşımları ve “Ayşe Öğretmen’in yanındayız” dediği için terör örgütü propagandası ve cumhurbaşkanına hakaret gerekçeleri ile hakkında Yüksek Disiplin Kurulunda soruşturma olan Çay, Hatay Emek ve Demokrasi Güçlerinin düzenlediği savaş karşıtı basın açıklamasına katıldığı için 13 Şubat’ta 14 kişiyle birlikte gözaltına alınmış, 4 günlük gözaltından sonra Hatay 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı. Barış talep ettiği için gözaltına alınmasının ardından ihraç edilen Çay, “İhraç nedenim onur verici. Barıştan yana olmak, ezilmişten yana olmak… hiç üzülmüyorum. İçim rahat. Geri adım atmam, çünkü bunlar insani değerler” dedi.

ENERJİMİ HARCAYACAĞIM BAŞKA ALANLAR DA VAR
Çay, OHAL ilan edildiğinden beri 3 kere açığa alınmış ve ihraç tutanağını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Nihat Turgut Anlar Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından kendisine tebliğ edilmiş. Çay, severek yaptığı mesleğinden uzaklaşmış olmaktan dolayı üzgün; ancak “Enerjimi harcayacağım başka alanlar da var” diyor.

ÖĞRENCİLERİME AYIRDIĞIM ZAMAN 40 DAKİKA İLE SINIRLI DEĞİLDİ
Mesleğini severek yaptığını dile getiren Çay, “Bunu hiç para olarak düşünmedim. 17 yıllık öğretmenim bir kere bile ücretli ders vermedim. Ücretsiz dersler verdim. Şimdi de düşünmem. Öğretmenlik yaşam biçimimdi. Öğrencilerimle sadece 40 dakika ilgilenmiyordum ya da 3-4 yılla sınırlı kalmıyordu. Okul ışında da görüşüyorum öğrencilerimle. Çünkü sanatla da uğraşıyorum. Aynı zamanda tiyatro yapıyoruz, drama atölyesinde bir araya geliyoruz. Benim tiyatro ekibimin tamamı eski öğrencilerimden oluşuyor” diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUM, GERİ DÖNECEĞİM
Tebliğin geldiği 8 Mart günü çalışmalara devam ettiğini söyleyen Çay şöyle devam etti: “İki tane etkinliğimiz vardı. Kadın mücadelesi ile ilgili oyunlar hazırlıyoruz. Panellere, etkinliklere katılıyorum. Bunlara devam edeceğim. Enerjimi ve gücümü harcayacağım başka alanlar da var. Ayrıca kararı mahkemeye taşıyacağım. Geri dönebileceğimi düşünüyorum.”
İlgili haberler
OHAL VE KHK’lere karşı yaşasın dayanışma!

KHK’lerle mesleklerinden ihraç edilen eğitim emekçileriyle dayanışma kermesi ve şenliğinde buluştu....

OHAL’de kadınlık halleri: Her halde direniş...

Dosyadaki her bir kadın, mesleklerini elde etme çabaları, yaşamları, ihraçların kadınlar için katmer...

OHAL: Ölüm gibi bir şey oldu ama ölmeyeceğiz

Kadın akademisyenler barış imzacısı oldukları için yıllarca emek verdikleri üniversitelerden uzaklaş...