Bakanlık koruma altındaki çocuğun ifşa edilmesine mazeret üretmeye çalıştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan'da kamera önüne çıkardığı çocuğun koruma evinde kaldığını söylemesi üzerine gelen tepkilere Bakanlık açıklama yaptı, mazeret üretmeye çalıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Derya Yanık'ın 23 Nisan'da koruma altındaki bir çocuğu ifşa etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakanlık, Derya Yanık'ın skandal tutumunu "çocukların fırsat eşitliği" ve "görünür olması" gibi bir gerekçeyle açıklamaya çalıştı.

Yanık, "Ramazan" olduğu için çocuğa çikolata ve çay vermediklerini söylerken çocuğun koruma evinde kaldığını ifşa etti. Yanık, "Tabii Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde koruma evinde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız” sözlerini sarf etti.

Bakanlığa ve Bakan Yanık'a gösterilen büyük tepkinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Bakanlığın açıklamasında "Bakanlığımız koruması altında olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocukları ile eşit haklara sahiptir ve onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı diğer akranlarıyla deneyimlemeleri en doğal haklarıdır" gibi tuhaf ifadeler kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız koruması altında olan çocuklarımız bakımını sağlayacak kimsesi olmadığı için ve güvenlik ihtiyacı nedeniyle (travmatik durumlar yaşayan, can güvenliği tehdidi olan) kurum korumasına alınan çocuklar olmak üzere iki gruptan oluşmaktadır. Nitekim Bakanlığımızın programlarında,riskli grupta olmayan çocuklarımızla olan etkinliklerimiz ve görsellerimiz öteden beri paylaşılagelmektedir.

Güvenlik ihtiyacı nedeniyle Bakanlığımız korumasında olan çocuklarımızın kimliklerinin gizli kalması, mahremiyetlerinin korunması için de azami dikkat ve özen göstermekteyiz. Bu hassasiyetimiz her zaman devam edecektir.

Koruma altında olan çocuklarımızın da akranları gibi hayatın her alanında görünür olmasının, herhangi bir dışlanmaya uğramadan bu toplumun saygın birer bireyleri olarak yetişmelerinin önemine inanmaktayız. Bakanlığımız koruması altında olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocukları ile eşit haklara sahiptir ve onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, diğer akranlarıyla deneyimlemeleri en doğal haklarıdır. Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri ya da kendilerini toplumdan soyutlamaları gereken bir durum değildir."

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Devlet korumasındaki çocuğu korumaktan uzak, ‘bebi...

Dönemin ruhuna uygun bir bakan işte Derya Yanık. Atarlı, sağa sola laf atan, üslubu sorunlu, çocukla...

Eğitimde fırsat eşitliği mi dediniz!

Malatya’dan bir eğitim emekçisi: ‘Velimin, ailesinin barınma ihtiyacını karşılayamazken çocuklarının...

Her üç çocuktan biri yoksullukla pençeleşiyor

23 Nisan vesilesiyle açıklama yapan CHP Genel Başkan Yarımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ‘Her üç çocuktan...