Ankara Kadın Platformu: Tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz
Ankara Kadın Platformu, Batman’da İ.E’ye tecavüz eden Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tepkiler üzerine tutuklandığına dikkat çekti: Tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz.

Ankara Kadın Platformu, Batman’da İ.E’ye tecavüz eden Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tepkiler üzerine tutuklandığına dikkat çekti: “Zeynel Abakarov, Hasan Bilgili, Şirin Ünal gibi sayısız şüpheli yargılanmadan, ceza almadan aramızda dolaşıyor. Tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz.”

Ankara Kadın Platformu, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın Batman’da 18 yaşındaki İ.E’ye tecavüz ederek intihara sürüklemesi konusunda basın açıklaması yaptı. Tüm Bel-Sen Genel Merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşan Zeynep Ülger, Musa Orhan gibi birçok failin hâlâ ceza almadığına dikkat çekti.

KADIN DAYANIŞMASI DAHA GÜÇLÜ

Devlet yetkililerinin ya da yakınlarının fail olduğu sayısız vakada, Musa Orhan’da olduğu gibi failin sosyal medyadan yükselen tepkiler ve kadınların mücadelesiyle yakalanabildiğini vurgulayan Ülger, Zeynel Abakarov, Hasan Bilgili, Şirin Ünal olylarında olduğu gibi sayısız şüphelinin yargılanmadan, ceza almadan dolaşabildiğini söyledi. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini de belirten Ülger, “Tecavüzü aklamanıza izin vermeyeceğiz. Kadınlar birlikteyse güçlüdür, biz biliyoruz ki kadın dayanışması erkek egemenliğinden daha güçlü ve örgütlüdür” dedi.

Ayrıca Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu’nun günlerce gözaltında tutulduktan sonra dün gece tutuklandığını bildiren Ülger, sendikal faaliyetleri ve kadın mücadelesi kriminalize edilerek tutuklanan Yulcu’nun derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

İlgili haberler
Ayşe Tuba’dan öncesi ve sonrası: İstanbul Sözleşme...

Ayşe Tuba Arslan’ın ve Nahide Opuz’un yargısal süreçlerinin benzerliği İstanbul Sözleşmesinin uygula...

GÜNÜN DİKKATİ: DİH’li kadınlardan ‘İstanbul Sözleş...

Demokrasi İçin Hukukçular grubundan kadın hukukçular: ‘İstanbul Sözleşmesinden elinizi çekin ve sözl...

İzmirli kadınlar kararlı: İstanbul Sözleşmesi'ne s...

İzmir Alsancak'ta düzenlenen forumda bir araya gelen kadınlar, AKP iktidarına ‘Kadınların şiddetsiz...