Aliağalı Kadınlar: Depremin yarattığı yıkımı kadın dayanışması ile saracağız
Aliağalı Kadınlar deprem bölgesinden Aliağa’ya gelen kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar 8 Mart Çarşamba günü 18.00’de Petrol-İş önünden gerçekleştirilecek 8 Mart yürüyüşüne de çağrı yaptı.

Aliağalı Kadınlar, deprem bölgesinden Aliağa’ya gelen kadınlarla dayanışma buluşması gerçekleştirdi. Depremin yarattığı yıkımın altından kadın dayanışması ile kalkacağız diyerek yan yana gelen kadınlar, ilçede yaşamını kurmakta zorluklar yaşayan kadınlarla tanıştı, sıkıntıları ve ihtiyaçlarını birlikte konuştu. Aliağalı Kadınlar adına konuşan Eren Saran, “Yıllardır bu ilçede yaşayan kadınlar olarak, haklarımız ve hayatlarımız için mücadele ediyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş depreminin ardından yaşanan ihmalleri, ulaşmayan yardımları, rant politikalarının yarattığı yıkımı ve bu yıkımın mağduru olan kadınların hakları için de bundan sonra hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İlçeye gelen depremzede kadınların kentte kendilerini yalnız hissetmemeleri için dayanışmayı öreceklerini söyleyen Saran, “Her biriniz emekle var olan bu kente hoş geldiniz. Elimizde olanı paylaşmaya devam edeceğiz bir, yandan da mülki amirlerin hizmetlerini doğru bir şekilde ulaştırmasının takipçisi olacağız. Bu yıkımın ardından yeni bir hayat kurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Etkinlikte bir araya gelen kadınlar, henüz kalıcı bir barınma olanaklarının tam olarak sağlanamadığını, çocukların eğitimleri, yeni bir kente alışmak ve iş bulmak gibi zorluklarla uğraştıklarını söyledi.

Etkinlik 8 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de Petrol-İş önünden gerçekleştirilecek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yürüyüşüne çağrı ile son buldu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BORKAD: 8 Mart’a giderken kız kardeşliğimizi büyüt...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu.

Antepli depremzede kadınlar bir araya geldi: Birbi...

Nar Sanat Derneği ve Antep Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinliğinde buluşan depremzede kadınlar drama etk...

Adana Kadın Platformu Osmaniye’deki depremzede kad...

Dayanışma için Osmaniye’deki çadır alana giden Adana Kadın Platformu, kadınlara getirdikleri erzakla...