Adana Kadın Platformu Osmaniye’deki depremzede kadınları ziyaret etti
Dayanışma için Osmaniye’deki çadır alana giden Adana Kadın Platformu, kadınlara getirdikleri erzakları ve temel ihtiyaçları ulaştırdı.

Adana Kadın Platformu Osmaniye’de depremden etkilenen kadınlarla dayanışma göstermek için çadırda kalan kadınları ziyaret etti. Yunus Emre Mahallesi’nde neredeyse hiç yardımın gitmediği, insanların kendi imkanları ile çadırlarını kurduğu bir alanda kadınlarla bir araya gelen platform üyesi kadınlar Adana’dan getirdikleri yardımları iletti.

‘DEVLET HALKA EL ATMIYOR’

Depremden önce de belediye hizmetlerinden yararlanamayan yurttaşlar depremle birlikte tamamen unutulmuş durumda. Çadır alanı halk naylonlarla oluşturmuş. Yağmur yağdığında çadırlarını su basacağı konusunda endişeli. Depremden sonra çadır talep etmek için AFAD’a başvursalar da bulundukları alana çadır gönderen olmamış. Bu nedenle dayanışma için çadır alana giden Adana Kadın Platformu, kadınlara getirdikleri erzakları ve temel ihtiyaçları ulaştırdı. Platform adına konuşan Sevil Aracı, çevre illerdeki kadınların yaralarına merhem olmak için bir organizasyon yaptıklarını belirterek “Asıl sorun devletin bu işlere el atmıyor oluşu. Bunun teşhirini de yapmaya çalışıyoruz. Keşke devletin imkanları depremzedeler için kullanılsa. Biz de bunu talep ediyoruz. Bunun için bir birliğe de ihtiyacımız var. Asıl olan da bu. Bizim kesintiye uğramayan bir mücadelemiz var” dedi.  Depremden önce de kadınlar öldürülmesin diye mücadele verdiklerini dile getiren Aracı, “Başka bir felaket geldi. Ama kadına yönelik şiddet halen devam ediyor. Deprem nedeni ile evinden eski eşinin yanına sığınmak zorunda kalan bir kadın eski eşinden şiddet gördü. Bu sorunlar karşısında da biz kadınların birlik olması gerekiyor. Kadın dayanışmasını yükseltmemiz gerekiyor” dedi.


‘YARALARIMIZI DAYANIŞMA İLE SARACAĞIZ’

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi Osmaniye’de de insanların çadırlara ulaşamadığını ifade etti. Çadırların vatandaşların kendi olanakları ile bir kısmı tül perdelerle yapılmış çadırlar olduğunu dile getiren Hatimoğulları, çadırlarda çok sayıda çocuk da olduğunu belirterek “Tıpkı depremin ilk gününde insanların çığlıklarını duyura duyura enkaz altında bırakıldığı, seslerin günler içinde kesildiği gibi devletin desteğinin olmadığını bugün de görüyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Bu iktidar bunun bedelini ödemek zorundadır. Bu depremde yüzbinler öldü. İnsanların başını koyacak evleri yok ve halen enkazlar altında insanların cenazeleri var. Buna karşı toplumsa dayanışma çok önemliydi. Bu olmasa depremzedeler nefes alamazdık. Biz dayanışma ile örgütlenerek yaralarımızı mutlaka saracağız” dedi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antepli depremzede kadınlar bir araya geldi: Birbi...

Nar Sanat Derneği ve Antep Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinliğinde buluşan depremzede kadınlar drama etk...

Deprem çadırlarında dahi kadınların birincil görev...

Depremle, yarattığı enkazla mücadele ve halkın dayanışması bir taraftan devam ederken diğer taraftan...

İskenderun’da depremzede kadınlar #KızKardeşlikKöp...

Gönüllü sağlık emekçisi kadınlar, #KızKardeşlikKöprüsü kampanyası kapsamında İskenderun Mustafa Kema...