Antepli depremzede kadınlar bir araya geldi: Birbirimize ses olalım
Nar Sanat Derneği ve Antep Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinliğinde buluşan depremzede kadınlar drama etkinliği yaptı. Etkinlikte kadınlar yan yana gelmenin önemini vurguladı.

Nar Bilim, Kültür ve Sanat Derneği ile Antep Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla depremzede kadınlar 8 Mart’ı konuşmak için yan yana geldi. Buluşmanın başında Ekmek ve Gül dergisinin “Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz” kampanyasının gönüllü katılımcıları olan drama eğitmenleri eşliğinde depremzede kadınlar drama yaptılar. Birçok kadının hayatında ilk kez drama yaptığını belirtirken, katıldığı etkinlikte kadınlara yöneltilen ilk soru “Kadın denildiğinde aklınıza gelen ilk kelime nedir?” sorusu oldu. Sorulara “güç, özgürlük, yaratıcılık” kelimeleriyle yanıt veren kadınlar, yapılan etkinlikler ile birbirlerini tanımaya çalıştı. Kadınların yaşadığı sorunları konuşup birlikte çözüm önerisi sundukları drama etkinliğinde yan yana gelmenin önemi vurgulandı.

Drama etkinliğinin sonunda sohbet eden kadınların depremin başından itibaren yaşadıkları zorlukları anlattı. Akdere Mahallesi’nden etkinliğe katılan bir kadın “Depremden sonra konuşmayı unutmuştuk, bu etkinlikte konuşmayı hatırladım. Hep birbirimizin sesi olalım.” dedi.   Çadırlarda kalan kadınlar mahallelerine sürekli kolluk güçlerinin geldiğini anlatarak “Biz yoksuluz diye dışlanıyoruz. Yetkililer bir tek somun bile getirmezken gelip bizlere çadırlarımızı terk etmemizi emrediyorlar.” dedi. Yaşadığı sorunlara karşılık birlikte olmanın önemini deprem sürecinde daha iyi anladıklarını ifade eden kadınlar “Yollar yokuş olsa da zorlukları omuz omuza aşalım.” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antepli depremzede kadınlar bir araya geldi: Birbi...

Nar Sanat Derneği ve Antep Ekmek ve Gül’ün 8 Mart etkinliğinde buluşan depremzede kadınlar drama etk...

Antep’ten Van’a gelen depremzede kadınlar: Devlett...

Antep’ten Van’a ailesiyle beraber gelen Yasemin ve Nergis yaşadıklarını anlatıyor…

Eskişehir Ekmek ve Gül okurlarının hijyen kitleri...

#KızKardeşlikKöprüsü ile hayatı yeniden kuruyor, deprem bölgesindeki kız kardeşlerimizle dayanışmaya...