Balçova ve Narlıdere’de kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi
Balçova ve Narlıdere’de Emek ve Gül’ün çağrısıyla kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldi. Sorunlarını ve taleplerini konuşan kadınlar, Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyasıyla dayanışma çağrısı yaptı.

İzmir’in Balçova ve Narlıdere ilçelerinde Ekmek ve Gül grubundan kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Kadınları ve çocukları daha çok vuran yoksulluğu ve depremi konuşmak üzere bir araya gelen kadınlar, dayanışmanın ve mücadelenin önemine vurgu yaparak, Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyasıyla dayanışma çağrısında bulundu.

Balçova Agamemnon Kafede yapılan etkinliğe deprem bölgesinden gelen aileler, Emek Partisi Balçova İlçe Yöneticileri, Eski CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Narlıdere Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinden Banu Ufacık, Narlıdere Cemevi’nden kadınlar, sağlık işçisi kadınlar ve çeşitli kesimlerden katılım oldu.

KIZ KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KAMPANYASIYLA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Narlıdere Ekmek ve Gül grubundan Nuriye Erdoğan, 8 Mart’ın anlamı ve önemine ilişkin konuşmasında, deprem ve yoksulluk koşullarının kadınlar üzerindeki etkisini anlattı. “Hem devletin enkazını kaldırmak hem de kendi yaralarımızı sarmak bize düştü. Ülkenin her yerinden ‘dayanışma yaşatır’ diyerek birbirimize çare olmaya çalışıyoruz. Gücümüz birliğimizden geliyor. Biz kadınlar daha ne kadar susacağız? Yeter, öf ve keşkelerimize yanıt aramak için, ben öldükten sonra geride kalan küçük çocuğum hangi cemaatte diye kaygıya düşmemek için, bu düzene itirazımız var demek ve sorunlarımıza birlikte çözüm bulmak için bir araya geldik. Yalnız değiliz” diyen Erdoğan, Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyasıyla dayanışma çağrısı yaptı.


GÜVENLİ BİNA VE DEPREMZEDE HAKLARI

Deprem bölgesinde görev almış olan İnşaat Mühendisleri Odasından Umut Yılmaz Deveci ve diğer katılımcı mühendisler yapı denetimi, bina güvenliği, deprem dayanıklılık testleri, deprem risk analizleri hakkında, Avukat Adalet Akar ise barınma hakkı ve depremzede hakları konusunda bilgilendirme yaptı.

Yapılan konuşmalarda sadece dayanışma ve hukuksal alanda hak arama ile çözüme ulaşılamayacağı açıklanırken, cemaat ve tarikatlara verilen kimliği tespit edilemeyen çocuklar ile ailesini kaybetmiş yaşlılara ve enkazdan sağ çıkarılanların yaşayacağı sorunlara dikkat çekildi. İmar politikaları ile birlikte çocuk bakımı, yaşlı bakımı, sosyal hizmetler ve engelli hakları dâhil olmak üzere barınma hakkı ve insanca yaşama ilişkin her alanda köklü değişimler yaşanması, sağlık ve eğitim uygulamalarının ücretsiz ve nitelikli hale getirilmesinin zorunluluğu dile getirildi. Bu taleplerin sağlanması için birleşik ve ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Ayrıca gündeme uygun şiir ve türkülerin yer aldığı etkinlikte, Genç Hayat grubundan genç kadınlar çocuklar için yüz boyama, maskeli, balonlu oyunlar düzenledi. Etkinliğin sonunda 8 Mart Çarşamba günü Narlıdere Demokrasi Platformunun Demokrasi Meydanı’nda saat 12:00’daki basın açıklamasına ve İzmir Kadın Platformu’nun saat 18:30’da Alsancak Eski Leman Kültür Merkezi önünde toplanıp yapacağı yürüyüşe çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BORKAD: 8 Mart’a giderken kız kardeşliğimizi büyüt...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu.

Aliağalı Kadınlar: Depremin yarattığı yıkımı kadın...

Aliağalı Kadınlar deprem bölgesinden Aliağa’ya gelen kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar 8 Mart Çar...

Ekmek ve Gül çağrısıyla kadınlar İstanbul Kartal'd...

Ekmek ve Gül olarak Kız Kardeşlik Köprüsü için yaptığımız çağrıyla bugün İstanbul Kartal Meydanı'nda...