AKP’den savaş bütçesi itirafı: Bir mühimmat 5 milyon dolar
“Savaş bütçesi” tespitlerine karşı çıkan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Güvenlik için çok büyük paralar harcanıyor. Bir mühimmatın maliyeti 5 milyon dolar” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde AKP'li Canikli'den savaş bütçesi itirafı geldi. Bütçe görüşmelerinde söz alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Güvenlik harcamalarını da yapıyor arkadaşlar. F-16'lardan atılan akıllı mühimmatın tanesi 400 bin dolardan 1,2 milyon dolara kadar çıkıyor, çok namlulu roketatarlardan atılan bir mühimmatın maliyeti 5 milyon dolar" ifadelerini kullandı.

MİLYONLARCA MİLYARLARCA LİRA

Mezopotamya Ajansı'nın aktardıklarına göre, bütçeyi güvenlik harcamaları üzerinden savunan Canikli, “Güvenlik harcamalarını da yapıyor arkadaşlar. Çok konuşulmuyor, çok gündeme gelmiyor ama bu toprakları savunmak için çok büyük paralar harcıyoruz. Türkiye 3 ülkede toprak bütünlüğünü sağlamak için bugün asker bulundurmak zorunda ve güvenlik için çok büyük paralar harcanıyor. F-16'lardan atılan akıllı mühimmatın tanesi 400 bin dolardan 1,2 milyon dolara kadar çıkıyor. En son yerli olarak geliştirdiğimiz nüfuz edici bombanın bir tanesinin maliyeti 1,2 milyon dolar. FIRTINA obüslerinden sık sık atılan, çok namlulu roketatarlardan atılan bir mühimmatın maliyeti 5 milyon dolar. En ufak bir operasyonda binlercesi atılıyor. Bunu şunun için söylüyorum: Yani bütün bu gelişmeler sağlanıyor, bütün bu harcamalar yapılıyor, 200 milyarlık enerji sübvansiyonu yapılıyor” itiraflarında bulundu.



Fotoğraf: TBMM

İlgili haberler
Kur korumalı mevduata ayrılan bütçenin yarısı çocu...

Meclis'te Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülürken okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz v...

Bütçe görüşmelerinde ‘okullarda bir öğün ücretsiz,...

Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı konusunda bütçe görüşmelerinde yaşananları CHP, HD...

Savaş bölgelerinde her üç kadından biri açlık çeki...

Oxfam ve Latin Amerika Ülkeleri Ekonomik Komisyonu’na (ECLAC) verilerine göre pandemi boyunca kadınl...