sağlık emekçisi kadın
Ortez Protez Uzmanı Merve Kınar'ın kardeşi tarafından katledilmesi üzerine sağlık emekçileri İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde buluştu.
'Sağlık emekçileri diğer sendikalardan ya da sendikasız sağlık emekçileriyle bir birlikteliği sağlayamadığı için ses çıkarmak konusunda inanılmaz kaygı duyuyorlar.'
3 No’lu oda, personel servisinden telefonla aranıp bundan böyle çalışma arkadaşlarımla kendime nöbet planında daha fazla yer vermemiz gerektiğini işittiğim yerdir.
Bence şiddetin sebebi, çalışan sayısının yetersiz olması, polikliniklerin fiziki şartlarının uygun olmaması, hastaların randevu alamayıp bunun sorumlusu olarak bizi görmesi…
Çözümü oldukça ulaşılabilir olan sağlık sistemi sorununu, yumruklarımızı birbirimize doğrultarak değil, bizlere sağlıksız bir sistemi reva görenlerin yakasına yapışarak çözebiliriz.
Zor zamanlarda alkışladığınız bizler sağlıklı koşullarda çalışmayı ve can güvenliğimizin sağlanmasını sonuna kadar hak ediyoruz.
‘Biz mesleğimizi onurumuzla yapmak istiyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz!’, ‘Şiddetsiz bir ortamda çalışmak, hakkımız almak istiyoruz’ diyen kadın hekimler ve sağlık emekçileri konuğumuz…
17 yıllık bir hemşire anlatıyor: ‘Darp, küfür, ölüm biz sağlıkçılarla birlikte anılan durumlar oldu. Mesleğimizi güven içerisinde yaptığımız, işimize saygı duyulduğu bir ortam istiyoruz.’
Mesleğe başladığı andan itibaren neymiş hemşirelerin yaşadıkları, pandemide ‘kahraman’ ilan edilenlere reva görülenler, onları başka ülkelere göçe zorlayan koşullar... Genç bir hemşire anlatıyor…
Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar sayısız şiddet vakasına rağmen, etkili bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmamış olmasına, güvenli iş yeri talebinin karşılanmamasına tepki gösterdi.
Rahmi Uygun adlı şahıs, daha önce de defalarca taciz ettiği belirtilen sağlık emekçisi Ömür Erez’i aile sağlık merkezinde silahla vurarak katletti.
9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde aynı serviste çalışan 5 asistan hekimden 4’ü istifa etti, biri yatay geçiş yaparak ‘Birimiz daha nöbet çıkışı ölmeden, normalleşen bu gerçeklere dur demeliyiz’ dedi.
Sağlık emekçileri 2022 yılı bütçe planı ve emekçiyi bekleyen yeni vergi yüklerini, imzalanan TİS’i tartışırken, sendikaların ücret zammı kadar maaşlardan kesilen vergileri de gündem etmesini söylüyor.
Doğum yapan kadın sağlık emekçilerinin 2 yıl nöbet tutmaması yasayla garanti altına alınmışken evinin geçimini sağlamak için birçok kadın arkadaşımız bu süre içinde nöbet tutmayı talep ediyor.
Sağlık Bakanlığı, aşılamadaki rekorla övünürken sağlıkçıların insanüstü gayretlerini görmüyor. 16 saat aşılama yapıp soluksuz çalıştığını anlatan Sabahat Hemşire ise kendini ‘robota’ benzetiyor.
21-28 Nisan Ebelik Haftası’na mesleklerinin değersizleştirildiği bir dönemde girdiklerini anlatan ebeler ‘Alanımız dışında çalıştırılıp sağlıkta joker eleman gibi kullanılıyoruz’ dedi.
Narlıdere ve Balçova Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma grupları sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınan hemşire Günseli Uğur’u ziyaret ederek, baskı politikalarına karşı mücadele çağrısı yaptı.
Pandemide en zor koşullarda çalışan kadın asistan hekimlerin 8 Mart talepleri: Branş seçiminde ve çalışma alanlarında cinsiyet eşitsizliği son bulsun, insanca çalışma koşulları olsun...
Yöneticiler tarafından belirsizlik içine sürükleniyoruz. Hepimiz hem psikolojik hem fiziksel hem de maddi çöküntü içindeyiz, tükendik, sesimizi duyun.
Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ü hastanede katleden Muharrem Eralp’in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmada sanığın iddiaları çürütüldü.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.