ASM hemşiresi Ömür Erez çalıştığı yerde öldürüldü
Rahmi Uygun adlı şahıs, daha önce de defalarca taciz ettiği belirtilen sağlık emekçisi Ömür Erez’i aile sağlık merkezinde silahla vurarak katletti.

İstanbul Kartal’da, 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde Rahmi Uygun adlı erkeğin silahlı saldırısına uğrayan 33 yaşındaki Hemşire Ömür Erez hayatını kaybetti. 20 suç kaydı bulunan Rahmi Uygun’un, Ömür Erez’i daha önce de rahatsız ettiği, birlikte olma taleplerine karşılık bulamadığı belirtildi. İstanbul Valiliği Rahmi Uygun’un Bağcılar’da yakalandığını duyurdu.

DHA’nın haberine göre kadın cinayeti 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezinde meydana geldi. Silahıyla içeri giren Rahmi Uygun, Ömür Erez ile tartıştıktan sonra başına ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken Rahmi Uygun olay yerinden kaçtı.

Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından Savaş Kuru, “Dışarıda 20-25 dakika konuştular. Ondan sonra içeriye girdiler” diye konuştu.

Ömür Erez’in komşusu olduğunu belirten bir başka görgü tanığı Mevlüt Koç ise, Erez’in yardım istediğini, failinse bu sırada ateş etmeye başladığını anlattı. Tanık Mevlüt Koç, cinayet faili Rahmi Uygun’un Ömür Erez’i durmadan arayıp rahatsız ettiğini, tehdit ettiğini, birlikte olma taleplerine karşılık bulamadığını anlattı.

RAHMİ UYGUN YAKALANDI

İstanbul Valiliği Rahmi Uygun’un Bağcılar’da yakalandığını duyurdu. Görgü tanıkları Rahmi Uygun’un bir kafede arkadaşı ile çay içerken yakalandığını aktardı. Araçlarının da kiralık olduğunu belirten tanıklar, polisin aracı da incelemek üzere polis merkezine götürdüğünü aktardı. Uygun’un yanındaki kişinin birlikte Konya’dan bir gün önce geldiği tespit edilen Musa T. olduğu belirtildi.

Uygun, polise verdiği ilk ifadesinde Hemşire Ömür Erez’le iki yıl önce internet üzerinden tanıştığını, borç olarak 200 bin lira verdiğini iddia etti. Parayı geri alamadığını öne süren Uygun’un, “Ondan defalarca istememe rağmen her seferinde beni oyaladı. Son telefonla konuşmamızda bana hakaret edince İstanbul’a gelmeye karar verdim” dediği öğrenildi. Uygun, parayı alabilmek için konuştuğunu, aralarında yine tartışma çıktığını belirterek kendini kaybettiğini öne sürdü.

İSTANBUL VALİLİĞİ ŞİDDET FAİLİNİN SUÇ KAYITLARINI AÇIKLADI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Şüpheliye ait arşiv araştırmasında ‘kasten yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, evrakta sahtecilik’ suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir” denildi. Valilik açıklamasında Uygun’un Bağcılar’da yakalandığı duyuruldu.


Haber-Fotoğraflar: DHA


İlgili haberler
İstanbul'da hamile hemşire Gülhan D'ye saldıran Rı...

Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde 6 haftalık hamile hemşire Gülhan D'ye saldırıp darbeden şüphelilerd...

Hamile hemşire 4 kişi tarafından saldırıya uğradı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görev yapan 6 haftalık hamile hemşire, 4 hasta yakınını...

Ayşegül Aktürk’ün ardından: Unutamıyoruz, kabullen...

İlişki teklifine reddettiği erkek tarafından öldürülen sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ün ardından ko...

Ayşegül Aktürk için eylem yapan sağlık emekçileri:...

Sağlık emekçileri, ‘Hayır!’ dediği için katledilen sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk, şiddete maruz kal...

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ü katleden sanığın...

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ü hastanede katleden Muharrem Eralp’in yargılandığı davanın ilk duruş...

Sağlık emekçileri sağlıkta şiddeti ve kadına yönel...

Sağlık emekçisi kadınlar pandemi dönemiyle artan sağlıkta şiddete ve kadına yönelik şiddete dair dü...