pembe trambüs
Bursa’da haziran ayında uygulamaya koyulan ‘bayanlara ayrı vagon’ uygulaması kısa bir süre önce sonlandırıldı. Uygulamaya aylarca itiraz eden kadınlar nasıl mücadele ettiklerini anlattı.
Kadınların tepkisine rağmen Bursa’da uygulamaya konan ‘pembe trambüs’ uygulaması kaldırıldı.
Malatya’da uygulamaya giren pembe trambüs uygulamasına karşı Malatya Demokratik Kadın Platformu açıklama yaptı.
Pembe trambüs Malatya’da tartışmalarla uygulamaya başladı. Savunan da var uygulamayı, ayrımcı bulan da. Kadınlar en çok ayrıştırıcı olmasına tepki gösteriyor. ‘Tepki de alsak kullanmayacağız’ diyor.
Biz üniversiteli kadınlar pembe trambüsü asla kullanmayacağız. Çünkü çözüm toplumdaki erkeklerin zihniyetini düzeltmektir, bizi pembe trambüs ile ayrıştırmak değil.
Kadınlar için ayrımcılığın yeni hali pembe trambüsler. Malatya’da yeni eğitim öğretim yılı ile başlayacak uygulamaya kadınlar karşı çıkıyor. Çözümleri ise eşitlik.
Pembe trambüs, pembe taksi, ayrıcalıklı vagon... Kadınlara dayatılan bu uygulamalar, çözümü değil daha çok ayrımcılığı getiriyor. Peki kadınlar bu uygulamalara ne diyor ?
Kadınlar şiddetin her rengini, her türünü gayet iyi tanır. Kamusal alandan uzaklaştırılmaları için otobüs veya vagon şeklinde açılan bu pembe koridorların cehenneme uzandığını da bilirler.
Sevda Karaca, kadınların ‘koruma’ adı altında ayrı vagon, otobüs, trambüs gibi ayrımcı uygulamalarla toplumdan tecrit edilmeye çalışılmasını yazdı...
Belediye Başkanı'nın ayrı vagon uygulama isteğine kadınlardan cevap var. Kadınlar projenin gerçekleşmesine ve bu ayrımcılığa izin vermeyecek!
Malatya’da kadınların karşı çıktığı pembe trambüs uygulamasının yakında başlayacağı ilan edildi; hem de birçok kadının tepkisine rağmen. Peki kadınlar trambüse niye tepki gösteriyor? İşte cevaplar…
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.