Belediyeler kadınların sokakta güvenli yaşamasını sağlamalıdır
Malatya’da uygulamaya giren pembe trambüs uygulamasına karşı Malatya Demokratik Kadın Platformu açıklama yaptı.

Malatya’da kadınların tüm itirazlarına karşı faaliyete giren ‘pembe trambüs’ uygulamasına karşı Malatya Demokratik Kadın Platformu basın açıklaması yaptı. ‘Kadınlara pozitif ayrımcılık olarak hayata geçiriyoruz’ denilerek uygulamaya sokulan pembe trambüs uygulamasının kadınları toplumsal hayattan uzaklaştırma ve ayrımcılık olduğunu söyleyen kadınlar, “Uygulama ile ayrımcılık daha da derinleşecek” dedi.
Eğitim-Sen şubesinde yapılan basın toplantısında Platform adına açıklamayı okuyan Işılay Demirel pembe trambüs seferlerinin saat 07:00-17:00 arası olduğunu, uygulamanın tacize karşı kadınları korumayacağını, bu uygulamanın kadınları karantinaya alarak toplumsal hayatın içinden koparacağını belirtti. Demirel şöyle devam etti:

Pembe trambüsü kullanmayanlar için tacizi meşrulaştıracak bu uygulama kadınlar için dayatmadır. AKP Hükümeti döneminde palazlanan gerici zihniyet her gün kadını aşağılayan söylemlerle üreterek kadını ötekileştirmekte kadınların giyimleri, üzerinden kadınlara şiddet uygulanmasına zemin hazırlamaktadır. ‘Koruma’ adı altında kadınları ayrımcı uygulamalara maruz bırakarak, tacizciyi değil tacize uğrayanı tecrit etmek amaçlanıyor. Belediyeler öncelikle kadınların sokakta güvenli yaşamasını sağlamalıdır.
Kadınların toplumun her alanda var olması gerekiyor. Tüm kadınları mücadele ile kazanılmış haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu ayrımcılığı kabul etmiyoruz, itiraz ediyoruz. Pembe trambüse binmiyoruz.

İlgili haberler
5 maddede ‘pembe otobüse, metrobüse, trambüse’ ned...

Tacize, istismara çözüm diye sunulan “pembe otobüs, trambüs, metrobüs” gibi ilginç ulaşım araçları g...

Pembe trambüs çözüm değil ayrımcılıktır

Biz üniversiteli kadınlar pembe trambüsü asla kullanmayacağız. Çünkü çözüm toplumdaki erkeklerin zih...

Tepki de alsak trambüsleri kullanmayacağız

Pembe trambüs Malatya’da tartışmalarla uygulamaya başladı. Savunan da var uygulamayı, ayrımcı bulan...