Tepki de alsak trambüsleri kullanmayacağız
Pembe trambüs Malatya’da tartışmalarla uygulamaya başladı. Savunan da var uygulamayı, ayrımcı bulan da. Kadınlar en çok ayrıştırıcı olmasına tepki gösteriyor. ‘Tepki de alsak kullanmayacağız’ diyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte pembe trambüs uygulaması da Malatya’da hayata geçti. Kadınların bir kısmı uygulamayı olumlu bulurken bir kısmı da uygulamaya tepki gösteriyor.
Kadınlar yeni eğitim-öğretim döneminde uygulanmaya başlayan pembe trambüsün kadınları ayrıştıran, dışlayan bir uygulama olduğunu dile getirirken uygulanmasının bile yanlış olduğunu belirtti.

İMKAN SAĞLIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR, AMA AYRIŞTIRIYOR
Kadın erkek ayrımı yapıldığına değinen kadınlar buna karşı olduklarını belirtirken otobüslerde, minibüslerde tacize maruz kalan kadınlara çözümün bu olmadığını ulaşım kapasitesinin arttırılması gerektiğine değindiler.
Pembe trambüse binmeyeceklerini ve çocuklarına da kullandırtmayacaklarını belirten öğrenci velileri ise çocuklarının okulları trambüs hattı üzerinde olduğunu ancak bundan önce kullandıkları otobüsleri kullanmaya devam edeceklerini anlattı. Kadınlar “Çocuklarımızı pembe trambüslere bindirmeyeceğiz. Tepki alsalar da bu uygulamaya karşı duracağız” dediler.
Bu uygulama ile AKP’nin kadınları ötekileştirdiğine, ayrıştırdığına değinen kadınlar bunların önümüzdeki seçim dönemi için oy kazanmak adına bir yatırım olduğunu belirtti. Kadınlar “Ulaşım imkanı sağlıyor gibi görünüp kadınları toplumdan uzaklaştıran bu uygulamanın hiçbir şeyi çözmeyeceği apaçık ortadadır” diye konuştu.


İlgili haberler
Malatya’da kadın öğrenciler pembe trambüs değil ka...

Malatya’da kadınların karşı çıktığı pembe trambüs uygulamasının yakında başlayacağı ilan edildi; hem...

5 maddede ‘pembe otobüse, metrobüse, trambüse’ ned...

Tacize, istismara çözüm diye sunulan “pembe otobüs, trambüs, metrobüs” gibi ilginç ulaşım araçları g...

Kadınlar pembe trambüs değil eşitlik istiyor

Kadınlar için ayrımcılığın yeni hali pembe trambüsler. Malatya’da yeni eğitim öğretim yılı ile başla...