mülteci
Adana LGBTİ+ Dayanışması sosyal medyadan yaptığı açıklamada Suriyeli trans kadın M.E'nin sınırdışı edildikten sonra yaşamını yitirdiğini duyurdu:
Aziza Brahim' den Mali, Sudan, Cezayir ve Filistinli mültecilere adanmış bir şarkı… Şarkının adı Lagi yani Mülteci.
Son yıllarda kolluk kuvvetleri tarafından mültecilere yönelik artan saldırı ve şiddeti mülteci hukukçusu Avukat Jindar Uçar ile konuştuk.
6 yıldır İstanbul Kadıköy'de oğluyla yaşayan Sona Y. adlı Azerbaycanlı kadın, ‘Türk erkeğinin gücünü göstereceğim’ diyen komşusunun şiddetine maruz kaldı ve Geri Gönderme Merkezine gönderildi.
İstanbul Pride yürüyüşünden sonra gözaltına alınan Uluslararası Koruma statüsüne sahip İranlı mülteci Elyas Torabibaeskendari serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması düzenlendi.
İstanbul Onur Yürüyüşü ardından keyfi bir şekilde gözaltına alınan ve GGM'ye götürülen mülteciler sınır dışı edilme riski ile yüz yüze, süreci EMEP Milletvekili Sevda Karaca değerlendirdi.
Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği Koordinatörü Burçak Sel ile Türkiye’de yaşam mücadelesi veren göçmen ve mültecilerin yaşamını konuştuk.
Mülteci kadınlar yıllardır kayıt dışı, sendikasız, güvencesiz çalışmaya mecbur kalıyor, siyasetin bir parçası olduğuklarında sınır dışı edilmekle tehdit ediliyorlar.
Savaşlar ve artan yoksulluk nedeniyle göç dalgası büyürken milyonlarca mülteci, ‘Geri gönderme’ tartışmaları arasında sıkışmış durumda. Bazıları için ise yollar hiç bitmiyor...
Ekmek ve Gül’e ulaşan bir mesaj ile Adana Ekmek ve Gül olarak Antakya’dan Adana’ya gelen Suriyeli depremzede bir aileyi ziyaret ettik.
Uluslararası Göç Örgütünün yayımladığı rapora göre dünya genelinde 281 milyon göçmen var. Göçmenlerin 135 milyonu kadın, 146 milyonu erkek. Dünyada göçmen sayısı son 50 yılda 3 kat arttı.
Devletlere müdahale edemiyoruz da ülkemize giren yabancıları mı sorun görüyoruz? Karşı çıkmamız gereken onların gelmesi mi, mültecileri güvencesiz, statüsüz bırakan göç politikaları mı?
Yerli ya da mülteci; insan yerine konulmamaya duyulan öfke bizim kader birliğimizin temeli. Bu kader birliğini bilince çıkarmak için ısrarlı bir çaba ve büyük bir güç birliği gerekli.
‘Ben ülkemde göçmen istemiyorum’, ‘Onlar suça meyilli’, ‘Onlar geldi şiddet, taciz arttı...’ Bu sıklıkla duyduğumuz cümlelerin gerçeklerine gelin birlikte bakalım...
Samimi bir sohbetle yıkılan önyargılar, sorunun esas kaynağına dair tartışmanın açtığı parantezler, doğru olanı yanlış yerde aramamak için yapılan bir buluşmanın öğrettikleri...
6 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Adana’ya gelmiş çocuklarıyla Hena. Korku dolu olsa da geçmişi hiç unutmuyor, ama en büyük hayali kendisi ve çocukları için güzel bir gelecek kurmak.
Afganistanlı M. ve ağabeyine, M.’nin sınıf arkadaşlarının velilerinin uzattığı dayanışma elinin değiştirdiklerinin hikayesi bu. Bu dayanışmanın yıktığı ön yargıların hikayesi...
Yükselen ırkçı söylemler ve mülteci kadınları ve çocukları nasıl etkiliyor, kadınlar ve çocuklar nasıl bir mağduriyet yaşıyor? Göç Araştırmaları Derneği Üyesi Dr. Lülüfer Körükmez ile konuştuk.
İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için haklarında sınır dışı kararı verilen İranlı mültecilerden dayanışma çağrısı...
8 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğuyla İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan Afganistan asıllı mülteci kadın soğuktan donarak öldü. Donmak üzere olan çocuklara bölgedeki köylüler yardım etti.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.