Sınır dışı edilmek istenen İranlı mültecilerden çağrı: Can güvenliğimiz yok
İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için haklarında sınır dışı kararı verilen İranlı mültecilerden dayanışma çağrısı...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için Denizli Valiliği tarafından haklarında sınır dışı kararı verilen İranlı mültecilerin itirazını Denizli İdare Mahkemesi reddetti.

Denizli İdare Mahkemesi, İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için Denizli Valiliği tarafından haklarında sınır dışı kararı verilen İranlı mültecilerin itirazını reddetti. 20 Mart 2021’de Çınar Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına katılan Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve eyleme katılmayan Mohammad Pourakbari Kermani 5 Nisan’da gözaltına alınmıştı.

6 Nisan’da sınır dışı kararı ile Aydın Geri Gönderme Merkezine gönderilen mülteciler Denizli İdare Mahkemesine dava açarak karara itiraz etmişti. İranlı mülteciler 1 ay Geri Gönderme Merkezi’nde tutulduktan sonra 3’ü farklı şehirlere sürülmüştü. Denizli İdare Mahkemesi, Esmaeil, Zeinab, Leili ve Eyleme katılmayan Mohammad’ın itirazlarını 31 Aralık 2021’de oy birliğiyle kesin olarak reddetti. Karar 2 Şubat 2022’de tebliğ edildi. Mültecilerin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakları bulunuyor.


İlgili haberler
Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan İr...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için Denizli Valiliği tarafından haklarında sınır...

İstanbul Sözleşmesi’ni savunan İranlı mülteciler s...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için gözaltına alınan ve 6 Nisan’da Aydın Geri...

Aydın GGM’de tutulan İranlı mülteciler: Psikolojim...

Denizli'de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için sınır dışı kararı verilen ve Aydın GGM’de tut...