Kim bakacak bu çocuklara?
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire Özge Dülüstan Şahin kreş talebini dile getiriyor: Çalışmasak geçim sıkıntısı, çalışsak çocuğa kim bakacak?

Günümüz kadınlarının karşılaştıkları en büyük sorunların başında işe giderken çocuklarını nereye bırakacakları geliyor. Tabi pandemi süreci bu durumun daha farklı bir boyut almasına sebep oldu. Çünkü bu süreçte kreşler kapandı. Bir aile büyüğü veya akrabası yakınında olan anneler şanslı saydı kendini. Kimisi çocuğunu da işe götürdü. Binbir zorluk çekti anneler bu süreçte. Bazıları iş arkadaşlarıyla dönüşümlü baktı çocuklara, ama hiç kimsenin aklına gelmedi bu süreçte anneler işe giderken çocuklarını ne yapacak diye… Evden çalışan anneler veya çocuğuna bakacak yakını olan anneler bir nebze de olsa şanslıydı, peki ya diğerleri? Çalışmasa geçim sıkıntısı çekecek, çalışsa çocuğa kim bakacak?

Tabii bu işin bir farklı boyutu da nöbetli çalışan anneler… Sağlık çalışanları gündüz mesaisi içinde kreşten faydalanabildi, çünkü gündüz mesaisinde kreşler açıktı. Peki nöbet tutanlar niye düşünülmedi? Biz nöbete giderken çocuğumuzu ne yapacağız? Kreşler 24 saat hizmet vermeli, ayrıca ücretsiz olmalı. Özelleştirme adı altında kreşler ücretlendirildi ancak hizmette hiçbir değişiklik yapılmadı. Ayrıca her işyerinin kreşi olması zorunluluğu uygulanmalı ve devletin ücretsiz kreşleri olmalı.

“3 çocuk yapın” demesini bilen hükümet bu çocuklara nasıl gelecek kuracağımızı ve gelecek kurmaya çalışırken bu çocuklara kimin bakacağını da söylesin bize!

Görsel: Evrensel

İlgili haberler
‘Çalışan bir anne olarak ücretsiz, nitelikli kreşl...

Özel sektörde çalışan ve çocuğuna bakacak kimseyi bulamayan pek çok kadın işten ayrılmaya mecbur bır...

Sağlık emekçileri: ‘Kreş için geçici değil kalıcı...

‘Bıçak kemiğe dayandı’ denilen noktalardan biri de sağlık emekçilerinin çocuklarının bakım sorunu. B...

Çocuklarını evde yalnız bırakmak zorunda kalan sağ...

SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Yücesoy: Hastanelerin 24 saat ücretsiz hizmet veren kreşler açılm...