Tuğba Dursun’u öldüren Burhan Dursun’a ağırlaştırılmış müebbet verildi
Sanık, indirim istese de mahkeme heyeti verdiği kararda “Eşi Kasten Öldürme” suçundan indirim olmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Adana'da, evli olduğu Tuğba Dursun’u öldüren Burhan Dursun hakkında Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada “Eşi Kasten Öldürme” suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Tuğba Dursun’un 2021 yılının Eylül ayında Adana’da, evli olduğu Burhan Dursun’un saldırısında 10’u tek başına öldürücü nitelikte olmak üzere 13 darbe ile öldürülmesi sonucu “Eşi Kasten Öldürme” suçundan dava açıldı. Önceki duruşmada Savcı, sanık için “Eşi Kasten Öldürme” suçundan indirim yapılmaksızın ceza verilmesini istedi.

ALDATMA BAHANESİNE SIĞINDI

Tutuklu yargılanan sanık Burhan Dursun, Tuğba Dursun’un “Sen bize bakmıyorsan, bakacak birisini bulurum” dediğini iddia ederek gururunun incindiğini öne sürüp cezasından indirim almaya çalışmıştı. Bu duruşmada sanık pişman olduğunu söylemekle yetindi. Sanık avukatı ise “Aldatmamış olsa 15 yıllık eşini neden öldürsün?’ diyerek indirim istese de  mahkeme heyeti verdiği kararda “Eşi Kasten Öldürme” suçundan indirim olmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

“ADALET YERİNİ BULDU”
Duruşmanın ardından Adana Kadın Platformu ve Adana Ekmek ve Gül Grubu adına davayı takip eden kadınlar davaya ilişkin bilgi paylaştı. Dava avukatlarından Sevil Aracı, “Biz sürecin başından itibaren ailesi ve Adana Kadın Platformu ile davanın peşini bırakmadık. Her ne kadar yargılama boyunca sanık tarafından Tuğba Dursun’la ilgili ithamlarda bulunulmuşsa da mahkeme heyeti bunların doğru olmadığı tespitine vardı ve sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki tehditkar tavırları, saldırganlığı da göz önünde bulundurularak iyi hal indirimi yapmadı. Haksız tahrik indirimi için de bir gerekçe ortaya koyulmadı. Biz bugün adaletin gerçekleştiğini düşünüyoruz” dedi.
Kadın cinayetlerinin önlenmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Aracı, “Yargının da bu şekilde katilleri cezalandırmasını bekliyoruz” dedi. Açıklama sırasında Tuğba Dursun’un yakınları “Adalet yerini buldu” diye haykırdı. Tuğba Dursun’un annesi Rukiye Çermikli, “Kadınlara namus davası diyerek leke attılar. Kızım temize çıktı. Kızım susturuldu. Ama bundan sonra kadınları susturamayacaklar” dedi.
“KARAR, KADIN CİNAYETLERİNDE HAKSIZ TAHRİKLERLE SIYRILACAKLARINI DÜŞÜNENLERE CEVAP OLDU”

Davayı takip eden avukatlardan Şirin Şeyma Bulut, “Sürekli olarak duygu sömürüsü yapmakla itham edildik. Ama ceza yargılamasının kamu düzenini korumak olduğu ve kadınlar olarak sokakta gönül rahatlığı ile gezmemiz olduğunu defalarca anlattık. Hukuk dışı savunmalar verdiğimiz söylendi ama bugün bu mahkeme bir ke daha ispat etti ki biz hukuk dışı değildik. Aldatma, haksız tahrik gibi iddialarla bu işten de sıyrılacaklarını düşünenlere de güzel bir cevap oldu, adalet yerini buldu” dedi.


NE OLMUŞTU?

Cinayet 2021 yılının Eylül ayında Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde gerçekleşti. Burhan Dursun’un saldırısında 10’u tek başına öldürücü nitelikte olmak üzere 13 bıçak darbesi alan Tuğba Dursun, olay yerinde hayatını kaybetti. Tuğba Dursun’un son yıllarda kendisine hakaret edip, onur kırıcı sözler söylediğini iddia eden Burhan Dursun, “Gece vardiyasında çalışırken sürekli WhatsApp’ta çevrim içi olduğunu görürdüm. Dişi ağrıyordu, doktora ödeyeceğim parayı denkleştirmeye çalışıyordum. ‘Sen bize bakamıyorsan, ben bize bakacak birisini bulurum’ dedi. Gururum incindi” diyerek cinayeti öfke ile işlediğini iddia etti.  Burhan Dursun bu iddiasını mahkeme boyunca da sürdürerek pişman olduğunu belirterek haksız tahrik ve iyi hal indirimi almaya çalışsa da mahkeme indirim yapmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Fotoğraf: Seren Elataş/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Mahkemelerde kadına sadakat sorgusu, erkeğe öfke i...

Sadakat meselesi, ceza hukukunun tartışma alanı değildir. Taraflar arasında bu tür bir sorunda başvu...

Kibar Özten davasında katil eşe indirimsiz ağırlaş...

Adana’da Kibar Özten’in evli olduğu Ozan Ali Özten tarafından öldürülmesi ile ilgili davada sanık ha...

Tuğba Dursun davasında savcı müebbet hapis istedi

Tuğba Dursun davasında “Eşi Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesin...