Tuğba Dursun davasında savcı müebbet hapis istedi
Tuğba Dursun davasında “Eşi Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. 28 Eylül’de görülecek duruşmada karar verilmesi bekleniyor.

Adana'da, evli olduğu Tuğba Dursun’u öldüren Burhan Dursun hakkında “Eşi Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada savcı mütalaa verdi. Savcı, iddianamedeki gibi “Eşi Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. 28 Eylül’de görülecek duruşmada karar verilmesi bekleniyor.


“SANIĞIN ALDATMA İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI”

Tuğba Dursun’un 2021 yılının Eylül ayında Adana’da, evli olduğu Burhan Dursun’un saldırısında 10’u öldürücü nitelikte olmak üzere 13 bıçak darbe ile öldürülmesi ile ilgili açılan davada sona geliniyor.  Tuğba Dursun’un “Sen bize bakmıyorsan, bakacak birisini bulurum” dediğini iddia ederek gururunun incindiğini iddia eden sanık Burhan Dursun’un iddiaları mahkeme boyunca çürütüldü.

Tuğba Dursun’un telefonla görüştüğü iddia edilen tanığın bu duruşmada dinlendiğini ifade eden Adana Kadın Platformu adına davayı takip eden Av. Sevil Aracı, “Bu iddiaların gerçek dışı olduğu tüm duruşmalarda ortaya çıktı. Bugünkü duruşmada telefon görüşmesi olduğu, gönül ilişkileri olduğu iddia edilen şahıslardan biri dinlendi. Aslında hiçbir şekilde gönül ilişkilerinin olmadığı ortay açıkmış oldu” dedi.

Verilen mütalaada herhangi bir indirim istenmemiş olmasının olumlu olduğunu dile getiren Aracı, “Tarafların beyanlarını hazırlayıp ve iddialarını sunmalarını için de duruşma 28 Eylül tarihine ertelendi.  28 Eylül tarihinde bir karar çıkmasını bekliyoruz. Kadın cinayetlerinin cezasız kalmaması için bizler çaba harcamaya devam edeceğiz. Dosyanın da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

İlgili haberler
Kızgın yağ ile saldırıya uğrayan kadınlar, failler...

Kübra Tayfur’a kızgın yağ ile saldıran Ersin Ülker’e verilen hapis cezası istinafta bozuldu. İhsan M...

Çocuklar ‘Çocuklara verilmez’ denilen kimyasallarl...

Çocuk işçiliğinin boyutlarını en gerçekçi haliyle gösteren bir fotoğraf: Üzerinde “çocuklara verilem...

2022’nin acı tablosu: 334 kadın cinayeti, 245 şüph...

Kadınlar çoğunlukla en yakınları tarafından evlerinde öldürüldü. Cezasızlık ve kadınların güvenliğin...