Kızgın yağ ile saldırıya uğrayan kadınlar, faillere ağır cezalar verilmesini istiyor
Kübra Tayfur’a kızgın yağ ile saldıran Ersin Ülker’e verilen hapis cezası istinafta bozuldu. İhsan Müjdeci’nin kızgın yağ ile saldırdığı Meral Müjdeci ise ‘Yaşamak istiyorum’ dedi.

İstanbul’da Kübra Tayfur’a kızgın yağ ile saldıran Ersin Ülker’e verilen 14 yıl hapis cezası istinafta bozuldu. “Beni bile isteye yaktı o adam” diyen Tayfur, failin cezasını çekmesini istediğini söyledi. Diyarbakır’da İhsan Müjdeci’nin kızgın yağ ile saldırdığı Meral Müjdeci ise “Cezaevinden çıkarsa kesin öldürür beni. Yaşamak istiyorum” dedi.

İSTİNAF 14 YIL HAPİS CEZASI KARARINI BOZDU

İstanbul Küçükçekmece’de 15 Eylül 2019 tarihinde cezaevinden izinli çıkan Ersin Ülker (40), Kübra Tayfur’a (32) kızgın yağ ile saldırdı.

Ülker hakkında “Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” ve “Konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonunda Ersin Ülker, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstinafa gönderilen kararı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi ise, Kübra Tayfur’un yüzünde sabit iz kalıp kalmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmadığı gerekçesiyle dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

Yeniden görülen davada mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına, Kübra Tayfur’un Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

‘ÇEKSİN CEZASINI’

Kübra Tayfur, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu adam beni cayır cayır yaktı. Ben sırf çocuklar mağdur olmasın, bir de bana ileride bulaşmasın diye korkumdan şikayetimi geri aldım. Hakim söz hakkı verseydi orada da söyleyecektim. Beni yakmak için hazırlamış, koymuş ocağa yağı. Kapıları da kapatmış dumandan anlamayayım diye. Beni bile isteye yaktı o adam. Çeksin cezasını. Yandığım için elimi eskisi gibi kullanamıyorum, kuaförlük mesleğimi yapamıyorum. Psikolojim iyi değil. Yaşadığım travmayı hâlâ atlamadım. Tek istediğim bir işimin olması ve çocuklarımla yeni bir hayat kurmak” dedi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM, EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM’

Diyarbakır Silvan’da da İhsan Müjdeci (40) adlı erkek, pazar günü eşi Meral Müjdeci’ye (38) çocuklarının önünde kızgın yağ döküp tencere ile saldırdı. Vücudunda darp izleri ve ikinci derece yanıklar oluşan Meral Müjdeci, Kocaeli’de ailesinin yanında yaşamaya başladı. İhsan Müjdeci ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA’ya konuşan Meral Müjdeci, “Çocuklarım için yaşamak istiyorum. Cezaevinden çıkarsa geri dönüşüm yok, kesin öldürür beni. O yüzden en ağır ceza almasını istiyorum” dedi.

Yıllardır İhsan Müjdeci’den sistematik şiddet gördüğünü belirten Meral Müjdeci, “Büyük oğlum ben uyurken sabaha kadar oturup benim başımda bekliyordu. Ben işe gittikten sonra uyuyordu. Çocuklarım için bu kadar acıya dayandım, yandım, dayak yedim ve çocuklarım için yaşamak istiyorum. Ölmek istemiyorum” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

Gülsuyu’dan kadınlar film gösteriminde buluştu, şi...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde bir araya gelen kadınlar ‘Zerre’ filmini izledi, kadınların y...