Mahkemeden kadın cinayetine iki kez indirim: Bir anlık sinir, tasarlama yok
Mahkeme kadın cinayetinde, sanığın beyanlarına itibar etti ve indirim uyguladı. Ayrıca sanık için, eşini boş bir araziye götürüp öldürmesine rağmen ‘tasarlamadan bir anlık sinirle öldürdü’ dedi.

Konya’da eşi Hanife Babayiğit’i bir eğlence merkezinde çalıştığı iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren Mesut Babayiğit’e, mahkeme hem haksız tahrik hem de iyi hal indirimi uyguladı. Gerekçeli kararında makeme, sanığın bir anlık sinirle eline aldığı tüfeğin, farkına varmadan ateş aldığını ve olayda tasarlama olmadığını söyledi. Mahkemenin “tasarlama yok” dediği cinayeti Mesut Babayiğit, eşini boş bir araziye götürerek çantasından çıkardığı tüfekle işlemişti.
Selçuklu ilçesinde 31 Ekim 2018 tarihinde meydana gelen olayda, Mesut Babayiğit, bir yıllık eşi Hanife Babayiğit’i, eğlence merkezinde çalıştığı gerekçesiyle tüfekle vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınıp, tutuklanan Mesut Babayiğit hakkında “eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HEM TAHRİK HEM İYİ HAL İNDİRİMİ VERİLDİ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamanın geçen 26 Aralık günü görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık ‘eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, haksız tahrik indirimiyle 24 yıla, iyi hal indirimiyle de 20 yıla indirildi.

SANIĞIN BEYANLARINA İTİBAR EDİLDİ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme, Babayiğit’e verdiği hapis cezasının gerekçeli kararını açıkladı. Olayın tasarlanmadığı, cinayetin bir anlık sinirle gerçekleştirildiğinin belirtildiği gerekçeli kararda sanığın ifadeleri dikkate alınarak “Tanığı olmayan olayda aksi sabit olmayan savunma içeriğine göre Hanife’nin Mesut’tan uyuşturucu kullanımına karışmaması istediği, aksi taktirde başka erkeklerle yakınlaşacağını belirtmesi üzerine Mesut’un sinirlendiği, olay bir bütün olarak değerlendirildiğinde olayın haksız tahrik altında gerçekleştirildiği kabul edilmiştir” dedi.
Mahkeme ayrıca olayda tasarlama olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

İlgili haberler
Diyarbakır’da son üç haftada üç kadın cinayeti!

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman ve Roza Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya y...

Kocaeli Barosu kadın cinayetiyle ilgili açıklama y...

3 ay önce boşandığı Kerem Tuğral tarafından öldürülen Ayşe Acar için Kocaeli Barosu Kadın Hakları Me...

GÜNÜN RAKAMI: 2019 son 10 yılda en çok kadın cinay...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Milletvekili Necati Tığlı’nın raporları kadın cina...