İlk eşini katletti, afla serbest kaldı, iki kadını daha katletti
Kadına karşı suçlara dolaylı af sağlayan infaz düzenlemesine tepkiler sürerken 2 kadın daha katledildi. Katilin 15 yıl önce de eski eşini öldürdüğü ortaya çıktı.

İnfaz düzenlemesi ile dolaylı af tartışmaları sürüyor. İnfaz düzenlemesinin uygulanmasıyla kadına karşı işlenen suçlardan mahkum olan çok sayıda kişi de tahliye edilecek. Tartışmalar devam ederken Karabük’te yine kadın cinayeti yaşandı. Eşi ve eşinin annesini öldüren katilin 2008’de de eski eşini katlettiği ve 2 yıl önce tahliye olduğu ortaya çıktı.

Tartıştığı eşi Özlem Küçükyılmaz (45) ve eşinin annesi Nazife Çetingök’ü (62) sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren Hasan Küçükyılmaz (59) daha sonra intihar etti. Cinayetin ardından skandal çıktı. Hasan Küçükyılmaz’ın cinayet öncesi ve sonrasında WhatsApp paylaşımlarında “Yaptıklarının bedelini ödedin. Annen de ödedi, baban da cenazenizin başında durarak bedelini ödemiş olacak” ifadelerini kullandığı görüldü.

İLK EŞİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili yürütülen inceleme sırasında Hasan Küçükyılmaz’ın 2008 yılında ilk eşi Nimet Küçükyılmaz’ı da öldürüp hüküm giydiği ve 2 yıl önce cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi. Ayrıca, Özlem Küçükyılmaz’ın geçen hafta eşinden şiddet gördüğü için KADES uygulamasını kullanarak polisten yardım istediği ancak daha sonra şikayetinden vazgeçtiği belirtildi. 

‘İNFAZ DÜZENLEMESİ AYM’YE TAŞINIYOR
Hükümlüler arasında ayrımcılığa neden olan ve kadına yönelik şiddet dahil pek çok suça dolaylı af getiren infaz düzenlemesi Anayasa Mahkemesine taşınıyor. CHP bazı hükümlülere açık cezaevine üç yıl erken geçme, 3 ay sonra da tahliye imkanı veren düzenlemenin iptalini isteyecek. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın “Cuma günü AYM’ye götüreceğiz” dedi.
Düzenleme “Katiller, uyuşturucu satıcıları ve tecavüzcülerin serbest kalacağı, siyasiler ve gazetecilerin kapsam dışı bırakıldığı” eleştirileriyle tepki çekmişti.
BOŞANMA AŞAMASINDA KATLEDİLMİŞ

BİR diğer kadına şiddet haberi ise Denizli Pamukkale’den geldi. Geçen yıl ağustos ayında ortadan kaybolan eşi Mine Kocadağ’ı (26), çıktığı televizyon programında, boğarak öldürüp, gömdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Mithat Kocadağ (33) hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

30 Ocak’ta bir televizyon kanalındaki programa katılan Mithat Kocadağ, canlı yayında eşi Mine Kocadağ’ı öldürdüğünü itiraf edip, cesedini gömdüğü yeri tarif etmişti. Tarifi üzerine Kocadağ’ın daha önce çalıştığı otelin bahçesinde yapılan kazı çalışmasında eşinin çuvalda cesedi bulundu.

Kocadağ ifadesinde eşinin düşerek öldüğünü ileri sürerken yapılan ön otopside Mine Kocadağ’ın boğazına düğümlenmiş şekilde havlu bulundu. Kocadağ, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mithat Kocadağ hakkında ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘eşe nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi. İddianamede, çiftin boşanma aşamasında olduğu, Mithat Kocadağ’ın genç kadını bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştığı kaydedildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İnfaz düzenlemesinin mağduru olacak kadınlardan bi...

Balıkesir’den üniversiteli genç bir okuyucumuzun mektubu, infaz yasasıyla mağdur olacak kadınların h...

Kadınlar şiddet suçu işleyenlerin cezaevinden çıka...

Kadınlar kadın yönelik şiddet suçu işleyenlerin de infaz paketinden yararlanacak olmasına tepkili.

İnfaz Paketinde AKP-MHP rötuşu: Cinsel suç failler...

İnfaz Paketindeki son değişikliklere göre, kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel...